ΑρχικήinetΟι χρήστες του Twitter κατηγορούν τον Elon Musk για ρατσισμό

Οι χρήστες του Twitter κατηγορούν τον Elon Musk για ρατσισμό

Το Σαββατοκύριακο, ο Elon Musk έκανε την πολυσυζητημένη του εμφάνιση στο Saturday Night Live. Ωστόσο πολλοί χρήστες του Twitter που παρακολούθησαν την εκπομπή, τον κατηγόρησαν ότι έκανε μία ρατσιστική χειρονομία που αναφέρεται στην υπεροχή των λευκών.

Elon Musk χειρονομία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, χρησιμοποίησε τη χειρονομία “OK” ενώ συζητούσε για τα κρυπτονομίσματα.

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει ξανά τις τιμές των Model 3 και Model Υ

Η χειρονομία που έκανε ο Elon Musk, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για να δείξει την ευημερία ή την έγκριση, έχει γίνει αμφιλεγόμενο ζήτημα αφού το Anti-Defamation League (ADL) κήρυξε τη χειρονομία σύμβολο μίσους το 2019.

Η σύνδεση μεταξύ της «λευκής υπεροχής» και της εν λόγω χειρονομίας, ξεκίνησε ως μέρος μιας φάρσας από μέλη του διαβόητου πίνακα μηνυμάτων 4chan.

Η φάρσα είχε ως στόχο να ξεγελάσει τους προοδευτικούς, ώστε να πιστέψουν ότι καθημερινές χειρονομίες όπως αυτή, ήταν στην πραγματικότητα μυστικά σύμβολα της υπεροχής των λευκών.

Το ADL ισχυρίστηκε ότι παρόλο που το ζήτημα ξεκίνησε ως φάρσα, μερικοί υπερασπιστές αυτών των ρατσιστικών απόψεων εντάχθηκαν σε αυτή τη φάρσα, οδηγώντας τον οργανισμό να χαρακτηρίσει τη χειρονομία ως ρατσιστική.

Δείτε ακόμα: Musk: Με το επόμενο Full Self-Driving Beta update της Tesla “θα χάσετε το μυαλό σας”

Elon Musk χειρονομία

Η ομάδα τόνισε ωστόσο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η χειρονομία ΟΚ παραμένει συνδεδεμένη με την παραδοσιακή της έννοια.

«Ως αποτέλεσμα, κάποιος που χρησιμοποιεί το σύμβολο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το κάνει ειρωνικά ή με ρατσιστική διάθεση, εκτός εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν το αντίθετο», δήλωσε το ADL.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του Twitter είναι πεπεισμένοι ότι ο Elon Musk, ο οποίος είναι ενήμερος σχετικά με αυτή την διαφωνία, χρησιμοποίησε τη χειρονομία με την ρατσιστική της έννοια.

Σε ένα πλέον διαγραμμένο tweet, ένας επαληθευμένος χρήστης, ο οποίος έκτοτε έκανε το προφίλ του ιδιωτικό, επιθυμούσε τον θάνατο του Musk για το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger

Πολλοί απέρριψαν τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι η χειρονομία του Elon Musk είχε σκοπό να εννοεί κάτι άλλο.

Ούτε ο Musk ούτε το SNL έχουν σχολιάσει τους ισχυρισμούς και η στιγμή επισκιάστηκε σε μεγάλο βαθμό από άλλα συμβάντα της εκπομπής.

Ο Musk δεν είναι ο πρώτος που κατηγορείται ότι έκανε ρατσιστική χειρονομία. Ο Kelly Donohue κατηγορήθηκε επίσης ότι ήταν υποστηρικτής της υπεροχής των λευκών, μετά τη χρήση της ίδιας χειρονομίας στην εκπομπή τον περασμένο μήνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS