ΑρχικήReviewsAntminer E9: To απόλυτο Ethereum miner ισοδύναμο με 32 GeForce RTX 3080...

Antminer E9: To απόλυτο Ethereum miner ισοδύναμο με 32 GeForce RTX 3080 GPUs

Μπορεί ένα Ethereum miner να αντικαταστήσει με επιτυχία τις GeForce RTX 3080 GPUs της NVIDIA στο cryptomining; Η Bitmain λέει ναι και παρουσιάζει το Antminer E9 Ethereum miner.

Antminer E9 Ethereum miner Cryptomining

Η κινεζική mining εταιρεία Bitmain κυκλοφόρησε ένα teaser του επερχόμενου Antminer E9 Ethereum miner. Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία, η εταιρεία δήλωσε ότι το Antminer E9 θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Το Antminer E9 θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι gamers το τελευταίο διάστημα. Εάν οι cryptominers στραφούν σε αυτό το νέο ASIC miner, ίσως σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα της NVIDIA, βάζοντας ένα τέλος στην έλλειψη καρτών γραφικών. Αυτό βέβαια είναι ένα υποθετικό σενάριο. Επιπλέον, τα ράφια δεν θα γεμίσουν μαγικά, καθώς οι cryptominers δεν είναι η μόνη αιτία της έλλειψης των καρτών. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει περισσότερο απόθεμα στην αγορά.

Μάθετε περισσότερα: Προβλήματα στην αγορά gaming laptops λόγω… crypto-miners

Το Antminer E9 φέρεται να παρέχει Ethereum hash rate έως 3 GH / s, που είναι ισοδύναμο με το mining που επιτρέπουν 32 κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080 (Ampere). Εάν η Bitmain τηρήσει την υπόσχεσή της, το Antminer E9 θα είναι το ταχύτερο διαθέσιμο ASIC miner και μάλιστα θα ξεπεράσει το Phoenix Ethash ASIC miner της Linzhi που παρέχει έως και 2.600 MH / s.

Η Bitmain δεν αποκάλυψε πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Antminer E9. Αλλά κάποιες λίγες πληροφορίες δείχνουν ότι το Antminer E9 δεν θα είναι μόνο πιο γρήγορο από το Phoenix miner, αλλά και πιο αποδοτικό ενεργειακά. Λέγεται ότι το Antminer E9 miner καταναλώνει 14,8% λιγότερη ενέργεια.

Προφανώς, ένα ASIC miner ισοδύναμο με 32 κάρτες γραφικών GeForce RTX 3080 της NVIDIA δεν θα είναι φθηνό. Έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες στο Twitter και μερικές από αυτές λένε ότι το miner θα μπορούσε να κοστίζει πάνω από 20.000 $. Το Phoenix miner της Linzhi πωλείται μεταξύ 11.300 $ και 13.700 $. Ακόμα και με 30.000 $, το Antminer E9 θα μπορούσε να είναι μια πολύ ελκυστική επιλογή για mining farms, καθώς οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 3080 ξεκινούν από 2.500 $ και η αγορά 32 καρτών φτάνει τα 80.000 $.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος της NVIDIA προτείνει μια λύση για τα gaming προβλήματα

GeForce RTX 3080 NVIDIA

Από την άλλη πλευρά, η NVIDIA ίσως δεν ευχαριστηθεί πολύ με την κυκλοφορία ενός τέτοιου miner, καθώς οι κάρτες γραφικών της είναι αυτή τη στιγμή περιζήτητες. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων της εταιρείας προήλθε από πωλήσεις που σχετίζονταν με cryptomining.

Δείτε επίσης: Grace CPU: Ο πρώτος data center ARM-based επεξεργαστής της NVIDIA

Επιπλέον, η Nvidia παρουσίασε πρόσφατα τα προϊόντα Cryptocurrency Mining Processor (CMP) που εστιάζουν στην εξόρυξη Ethereum.

Βέβαια, το Antminer E9 miner δεν θα επηρεάσει σημαντικά την cryptomining επιχείρηση της Nvidia, εκτός εάν γίνει μαζική παραγωγή του Ethereum miner. Θα είναι σίγουρα μια πρόκληση δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, που πλήττει όλους τους κλάδους.

Πηγή: Tom’s Hardware

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS