ΑρχικήinetΗ τιμή του Dogecoin εκτοξεύτηκε μετά από σχόλιο του Musk

Η τιμή του Dogecoin εκτοξεύτηκε μετά από σχόλιο του Musk

Μετά από μία δήλωση του Elon Musk, στην οποία αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «The Dogefather», το ψηφιακό νόμισμα Dogecoin είδε μία μεγάλη αύξηση στην τιμή του.

Dogecoin Musk

Το κρυπτονόμισμα, αυξήθηκε από 0,25 $ σε 0,30 $ σε λιγότερο από 15 λεπτά την Τετάρτη το πρωί, ωθώντας το στο υψηλότερο ρεκόρ που γνώρισε από τις αρχές του μήνα.

Ο Musk, που είναι ιδιοκτήτης της SpaceX και της Tesla εκτός των άλλων επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, υπαινίχθηκε ότι θα μιλούσε για dogecoin κατά την επερχόμενη εμφάνισή του στο Saturday Night Live.

Δείτε επίσης: NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή του SpaceX Crew-2 στον ISS!

«The Dogefather», έγραψε στους 52 εκατομμύρια οπαδούς του. “SNL 8 Μαΐου.”

Προηγούμενες αναφορές του dogecoin από τον Musk έχουν προκαλέσει παρόμοιες αυξήσεις των τιμών του, με εικασίες που οδήγησαν σε έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς.

Ωστόσο, πέρα από την αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το έτος μέσω της Tesla, ο δημοφιλής CEO δεν έχει σημαντικές συναλλαγές με το dogecoin. Έχει φυσικά αγοράσει ένα απροσδιόριστο ποσό για τον μικρό γιο του.

Δείτε ακόμα: Πώς να αγοράσετε ένα Tesla αυτοκίνητο με Bitcoin;

Ο Musk έχει επικρίνει επίσης τους μεγάλους κατόχους του κρυπτονομίσματος, ισχυριζόμενος ότι οι άνθρωποι που συσσωρεύουν μεγάλα αποθέματα dogecoin, το εμποδίζουν στην ουσία να γίνει ένα βασικό νόμισμα.

Dogecoin Musk

Τον Φεβρουάριο, προσφέρθηκε να αγοράσει τα λεγόμενα dogecoin whales, για να το μετατρέψει σε «νόμισμα του Διαδικτύου» με μια πιο σταθερή αξία.

«Εάν οι κύριοι κάτοχοι dogecoin πουλήσουν τα περισσότερα από τα νομίσματά τους, θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μου», έγραψε στο Twitter.

«Η υπερβολική συγκέντρωση είναι το μοναδικό πραγματικό ζήτημα. Θα πληρώσω κυριολεκτικά σε δολάρια, εάν απλώς ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους

Δείτε επίσης: Έρευνα της SEC στον Elon Musk για τα tweets σχετικά με το Dogecoin

Το Dogecoin έχει σημειώσει τεράστια κέρδη τους τελευταίους μήνες, αυξάνοντας από λιγότερο από μισό σεντ στις αρχές του έτους, σε πάνω από 0,40 $ στις 20 Απριλίου.

Αυτό το ράλι τιμών έχει εν μέρει ενθαρρυνθεί από τον Musk, ο οποίος συχνά μοιράζεται meme με τον σκύλο Shiba Inu που ενέπνευσε τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος.

Όταν ρωτήθηκε από έναν από τους οπαδούς του στο Twitter νωρίτερα φέτος γιατί έγραψε πολλά για αυτό, απάντησε: «Λατρεύω τα σκυλιά και τα meme».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS