ΑρχικήinetBill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με...

Bill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με υπάλληλο;

Η παραίτηση του Bill Gates το 2020 από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, ήρθε αφότου το διοικητικό συμβούλιο προσέλαβε δικηγορική εταιρεία για να διερευνήσει μια φερόμενη ερωτική σχέση που είχε ο Gates με μία υπάλληλο της εταιρείας, σύμφωνα με νέα έκθεση της εφημερίδας της Wall Street. H εφημερίδα ανέφερε στις 16 Μαΐου ότι σύμφωνα με «άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω την υπόθεση», μία μηχανικός της Microsoft «ισχυρίστηκε σε μια επιστολή ότι διατηρούσε ερωτική σχέση εδώ και χρόνια με τον Gates».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητο ο Gates να κάθεται στη θέση του διευθυντή στην εταιρεία software που ξεκίνησε και ηγήθηκε για δεκαετίες. Ο Gates παραιτήθηκε προτού ολοκληρωθεί η έρευνα του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την Wall Street. Η υπάλληλος δεν κατονομάστηκε στο άρθρο της εφημερίδας, ενώ αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Bill Gates: Θέλει οι δυτικές χώρες να τρώνε «συνθετικό κρέας»

Bill Gates Microsoft σχέση με υπάλληλο
Bill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με υπάλληλο;

Εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού δήλωσε στις 16 Μαΐου στο CNN Business τα ακόλουθα: «Η Micrοsoft ενημερώθηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2019 ότι ο Bill Gates προσπάθησε να συνάψει ερωτική σχέση με υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Μια επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου εξέτασε το ζήτημα, με τη βοήθεια εξωτερικής δικηγορικής εταιρείας, για τη διεξοδική έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που υπέβαλε αυτόν τον ισχυρισμό.»

Επιπλέον, εκπρόσωπος του Gates δήλωσε τα εξής: «Υπήρχε μια υπόθεση πριν από 20 περίπου χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφαση του Bill να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα. Απλά ήθελε να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο.»

Η έκθεση της WSJ δημοσιεύθηκε λίγο αφότου ένα άρθρο των New York Times ανέφερε ότι ο Gates «ανέπτυξε φήμη για αμφισβητήσιμη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους».

Δείτε ακόμη: Ο Bill Gates λέει ότι προτιμά τα Android smartphone αντί των iPhone

Οι Times ανέφεραν ότι ο «Gates κυνηγούσε γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν στη Microsoft και στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates». Ωστόσο, δεν ανέφεραν τα ονόματα των εμπλεκομένων.

Bill Gates και Jeffrey Epstein
Bill Gates και Jeffrey Epstein

Ο εκπρόσωπος του Gates είπε στους Times ότι «είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί τόσες πολλές αναλήθειες σχετικά με την αιτία, τις περιστάσεις και το χρονοδιάγραμμα του διαζυγίου του Bill Gates».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ισχυρισμός περί κακομεταχείρισης των υπαλλήλων είναι επίσης ψευδής» και ότι «οι φήμες και οι εικασίες σχετικά με το διαζύγιο του Gates γίνονται όλο και πιο παράλογες, ενώ είναι ατυχές το γεγονός ότι άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου την κατάσταση, χαρακτηρίζονται ως “πηγές”.»

Oι ισχυρισμοί των Times επίσης δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Bill και Melinda Gates» αρνήθηκαν να παραθέσουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Πρόταση: Η Κίνα δεν σταματά να μιλά για το διαζύγιο Bill & Melinda Gates

Bill και Melinda Gates
Bill και Melinda Gates

Η εφημερίδα της Wall Street ανέφερε στις 9 Μαΐου ότι η Melinda Gates συναντούσε δικηγόρους από το 2019 καθώς σχεδίαζε το διαζύγιο. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης πως προηγούμενες αποκαλύψεις ότι ο Bill Gates είχε περάσει χρόνο με τον Jeffrey Epstein, τον καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη, ήταν ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή της την απόφαση. Προφανώς, η Melinda Gates ανησυχούσε για τη σχέση του Epstein με τον Gates.

Οι New York Times ανέφεραν τον Οκτώβριο του 2019 ότι ο Bill Gates είχε συναντηθεί με τον Epstein «πολλές φορές» από το 2011. Παρόλα αυτά, ο Bill Gates αρνήθηκε οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση ή φιλία με τον Epstein.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Melinda Gates – σύζυγος του Bill Gates και συνιδρυτής του ιδρύματός τους – υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μετά από 27 χρόνια γάμου. Σε μια ανακοίνωση για το διαζύγιό τους, το ζευγάρι είπε τα ακόλουθα: «Μετά από μεγάλη σκέψη και πολλή δουλειά στη σχέση μας, αποφασίσαμε να τερματίσουμε τον γάμο μας.»

Ο Bill Gates είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καθαρή του αξία ανέρχεται στα 144 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index ranking.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS