ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκε νέο σφάλμα στα Windows 10

Εντοπίστηκε νέο σφάλμα στα Windows 10

Οι χρήστες των Windows 10 έχουν συνηθίσει να βλέπουν περίεργα σφάλματα τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία των υπολογιστών τους, αλλά αυτή η τελευταία δυσλειτουργία φαίνεται να είναι ακόμη πιο ενοχλητική. Σύμφωνα με τη Microsoft, ορισμένοι χρήστες των Windows επλήγησαν ξαφνικά από ένα σφάλμα που αφήνει τις συσκευές τους να βγάζουν έναν πολύ ενοχλητικό ήχο. Ναι, σωστά διαβάσατε, ορισμένοι υπολογιστές εκπέμπουν έναν θόρυβο με έντονο ρυθμό που πρέπει να είναι απίστευτα ενοχλητικός ειδικά αν ακούγεται όλη τη μέρα.

Windows 10

Δείτε επίσης: Η Microsoft κυκλοφορεί τα Windows 10 build 19042.985, 18363.1556

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία λέει ότι διερευνά το ζήτημα που φαίνεται να επηρεάζει ορισμένες συσκευές μετά την εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης ενημέρωσης των Windows 10.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα ξεκινά όταν γίνεται εκκίνηση και χρησιμοποιούνται ορισμένες εφαρμογές. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πόσες εφαρμογές επηρεάζονται αυτή την στιγμή.

Δείτε επίσης: Το Windows 10 Notepad θα σας ειδοποιεί όταν τρέχετε μια παλιά έκδοση

Σε μια ανάρτηση στο Health Dashboard, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι, “Μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων KB5000842 ή κάποιας νεότερης έκδοσης, το audio 5.1 Dolby Digital ενδέχεται να αναπαράγεται με θόρυβο σε ορισμένες εφαρμογές όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες audio συσκευές και ρυθμίσεις των Windows.”

Η Microsoft λέει ότι έχει ορισμένους τρόπους να προσπαθήσει και να διορθώσει προσωρινά τα πράγματα μέχρι να κυκλοφορήσει μια επίσημη ενημέρωση τις επόμενες εβδομάδες.

Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν το streaming video ή audio σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή σε διαφορετική εφαρμογή, αντί της εφαρμογής που επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις Spatial sound κάνοντας δεξί κλικ ή πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της έντασης στην περιοχή των ειδοποιήσεων, επιλέγοντας Spatial sound (Off) και επιλέγοντας οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες επιλογές.

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε 1,3 δις μηνιαίες ενεργές συσκευές

Η Microsoft εργάζεται ενεργά για μια ανάλυση και η εταιρεία θα παρέχει μια ενημέρωση σε μια επερχόμενη έκδοση.

Τα νέα αυτού του σφάλματος έρχονται καθώς η Microsoft προειδοποίησε πρόσφατα τους χρήστες των Windows 10 ότι μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσουν τους υπολογιστές.

Εάν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows 10, τότε πρέπει να κάνετε update αμέσως αλλιώς θα διακινδυνεύσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία κυκλοφορία της Patch Tuesday, η οποία έφερε επίσης το τέλος της υπηρεσίας για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10. Η πιο αξιοσημείωτη έκδοση των Windows 10 που φτάνει στο τέλος της υποστήριξης είναι η έκδοση 1909, γνωστή και ως η ενημέρωση 19H2.

Αυτό το patch κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 και τώρα έχει αποσυρθεί επίσημα από τη Microsoft.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε τη λήψη κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής από αναδυόμενες απειλές, τότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε μια μεταγενέστερη έκδοση αμέσως.

Πηγή πληροφοριών: express.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS