ΑρχικήinetΗ Κίνα δεν σταματά να μιλά για το διαζύγιο Bill & Melinda...

Η Κίνα δεν σταματά να μιλά για το διαζύγιο Bill & Melinda Gates

Το διαζύγιο των Bill και Melinda Gates σόκαρε την Κίνα, όπου ο συνιδρυτής της Microsoft (MSFT) έχει επιτύχει ένα τρομερό επίπεδο φήμης σε αντίθεση με σχεδόν οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματία από την Δύση.

Bill Melinda Gates

Δείτε επίσης: Bill Gates: Θέλει οι δυτικές χώρες να τρώνε «συνθετικό κρέας»

Το hashtag “Bill Gates’ divorce” έχει περισσότερες από 830 εκατομμύρια προβολές και 66.000 δημοσιεύσεις στην κινεζική πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με το Twitter – ξεπερνώντας κατά πολύ τις 91 εκατομμύρια προβολές που πραγματοποιήθηκαν όταν ο ιδρυτής της Amazon (AMZN) Jeff Bezos και η MacKenzie Scott χώρισαν το 2019.

Οι χρήστες του Weibo ανησυχούν για τα πάντα, από το πώς το ζευγάρι θα διαιρέσει την τεράστια περιουσία του έως το αν το διαζύγιο θα επηρεάσει τη Microsoft ή το φιλανθρωπικό ίδρυμα τους. Μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσής τους, το ζευγάρι έχει ξοδέψει 53,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την παγκόσμια υγεία, την ανακούφιση της φτώχειας και άλλες πρωτοβουλίες. Ο Bill Gates αξίζει περίπου 146 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και το ζευγάρι έχει δεσμευτεί να δώσει μεγάλο ποσό του πλούτου του σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Δείτε επίσης: Ο Bill Gates λέει ότι προτιμά τα Android smartphone αντί των iPhone

“Εσείς και η Melinda έχετε βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ακόμα κι αν δεν θα είστε μαζί στο μέλλον, ελπίζω ότι το ίδρυμά σας θα συνεχίζει να βοηθάει όλο και περισσότερους ανθρώπους”, έγραψε ένας χρήστης του Weibo, απαντώντας σε μια ανάρτηση του Bill Gates που ανακοίνωσε το διαζύγιο στα κινέζικα.

Ενώ ο Bill Gates δεν διαχειρίζεται πλέον τη Microsoft, η εταιρεία έχει περάσει δεκαετίες δημιουργώντας μια καλή συνεργασία με το Πεκίνο – τα προϊόντα της να έχουν σημαντική παρουσία στην Κίνα.

Και η επιτυχία της επιχείρησης πιθανότατα συνέβαλε στην προσωπική ανέλιξη του Bill Gates: Τώρα έχει περισσότερους από 4,1 εκατομμύρια φαν στο Weibo, ξεπερνώντας τα 1,7 εκατομμύρια του CEO της Tesla, Elon Musk και τα 1,4 εκατομμύρια του επικεφαλή της Apple, Tim Cook.

Ακόμη και εξέχουσες τεχνολογικές προσωπικότητες στην Κίνα συμμετείχαν στις συζητήσεις που έγιναν στο Weibo: Ο Kai-fu Lee – πρώην επικεφαλής της Google (GOOGL) Κίνας, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση του Microsoft Research Lab Asia, ενός εξαιρετικά ισχυρού δικτύου στην Κίνα – είπε ότι του ήταν δύσκολο να πιστέψει τα νέα.

Δείτε επίσης: Bill Gates: Δεν είμαι άνθρωπος του Άρη όπως ο Elon Musk

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ίδρυσε το γραφείο του στο Πεκίνο το 2007 και έκτοτε συνεργάστηκε με την κινεζική κυβέρνηση σε διάφορα εγχώρια προγράμματα. Ο ίδιος ο Bill Gates έχει επισκεφθεί την Κίνα περισσότερες από δώδεκα φορές από τη δεκαετία του 1990 και έχει καλλιεργήσει φιλικές σχέσεις με κορυφαίους ηγέτες.

Πέρυσι, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping έγραψε στον Gates για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξή του στην καταπολέμηση του Covid-19. Ο Gates χαιρετίστηκε ακόμη και ως “παλιός φίλος του Κινέζικου λαού” από το κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα το 2018, έναν τίτλο τον οποίο το Κόμμα περιστασιακά χρησιμοποιεί για ξένους που αναγνωρίζει ότι έχει μια βαθιά φιλία.

Εν τω μεταξύ, στα social media, ορισμένοι απογοητευμένοι Κινέζοι χρήστες σχολίασαν ακόμη και ότι το διαζύγιο έπληξε τις πεποιθήσεις τους για το γάμο. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 27 χρόνια.

“Ακόμη και εσείς χωρίσατε”, ανέφερε ένα άτομο, απαντώντας στον Bill Gates στο Weibo. “Πώς μπορούμε οι υπόλοιποι να ελπίζουμε σε έναν επιτυχημένο γάμο;”

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS