ΑρχικήinetBill Gates: Θέλει οι δυτικές χώρες να τρώνε «συνθετικό κρέας»

Bill Gates: Θέλει οι δυτικές χώρες να τρώνε «συνθετικό κρέας»

Πρόσφατα ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και της Breakthrough Energy και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, υποστήριξε στο βιβλίο του ότι οι πολίτες των πλουσιότερων χωρών του κόσμου πρέπει να στραφούν σε δίαιτες που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από αυτό που ονόμασε «συνθετικό κρέας», σε μια προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Αρκετές start ups έχουν χαιρετίσει αυτή την πρόταση του Bill Gates, όπως η Mosa Meat στην Ολλανδία, καθώς και η νεοσύστατη Meatable, η οποία μόλις ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση 47 εκατομμυρίαων δολαρίων.

Η εταιρεία σκοπεύει να έχει το πρώτο της εγκεκριμένο προϊόν έως το 2023 και να σημειώσει εμπορικές πωλήσεις έως το 2025.

Η Meatable έχει μακρύ δρόμο μπροστά της, αφού όπως αναγνώρισε κι ο Bill Gates στη συνέντευξή του στο MIT Technology Review πρόκειται για αρκετά δαπανηρές διαδικασίες.

Δείτε ακόμα: Το πρώτο μπιφτέκι με κρέας in vitro

Πέρα από το οικονομικό κομμάτι ωστόσο, υπάρχει επίσης το ερώτημα εάν οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να κάνουν τη μετάβαση σε κρέας που θα αναπτύσσεται σε εργαστήρια. Ορισμένες εταιρείες, όπως η Just Foods που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και η Supermeat στο Τελ Αβίβ, ήδη πωλούν μπιφτέκια κοτόπουλου που φτιάχνονται από καλλιεργημένα κύτταρα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

Bill Gates κρέας

«Η αποστολή της εταιρείας είναι να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή πρωτεϊνών για τον πλανήτη. Το χοιρινό και το βόειο κρέας, καθώς και τα γρήγορα φαγητά, έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του περιβάλλοντος και της γης», δήλωσε ο Daan Luining. «Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε διαφορετικά είδη. Πρώτα εστιάζουμε στα ζώα που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην κλιματική αλλαγή και την υγεία του πλανήτη.»

Δείτε επίσης: Το Facebook θα διαλευκάνει τους μύθους που αφορούν την κλιματική αλλαγή

Για τη Meatable αυτή τη στιγμή, η τιμή παραμένει μεγάλο ζήτημα. Η εταιρεία παράγει σήμερα κρέας περίπου 20.000 $ το κιλό, αλλά σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, η εταιρεία είπε ότι παράγει ολόκληρο κρέας. Αυτό περιλαμβάνει το λίπος και τον συνδετικό ιστό.

Τώρα με 35 υπαλλήλους και νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία προσπαθεί να περάσει από την έρευνα και την ανάπτυξη στην παραγωγή τροφίμων. Στρατηγικοί επενδυτές όπως η DSM, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας τροφίμων στην Ευρώπη, μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Η πρώτη εμπορική προσφορά της εταιρείας πιθανότατα θα είναι ένα προϊόν χοιρινού κρέατος, αλλά με διευρυμένες εγκαταστάσεις στο Ντελφτ, την τοποθεσία ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ολλανδία, ένα προϊόν βοείου κρέατος μπορεί επίσης να κυκλοφορήσει σύντομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS