ΑρχικήsecurityΟι κινεζικές τηλεοράσεις κατασκοπεύουν τους χρήστες;

Οι κινεζικές τηλεοράσεις κατασκοπεύουν τους χρήστες;

Ακόμα και αν οι κινεζικές τηλεοράσεις τραβούν την προσοχή του κοινού σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Βόρειας Αμερικής, υπάρχει μια αυξανόμενη υποψία ότι αυτές οι τηλεοράσεις ενδέχεται να κατασκοπεύουν τους χρήστες.

κινεζικές τηλεοράσεις

Δείτε επίσης: Η Samsung θα κατασκευάσει τηλεοράσεις OLED με πάνελ LG;

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων Skyworth επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις έξυπνες τηλεοράσεις της συλλέγουν δεδομένα χρηστών και κατηγορεί μια εφαρμογή τρίτου μέρους που είχε ήδη φορτωθεί στις τηλεοράσεις. Οι τηλεοράσεις Skyworth διαθέτουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Gozen Service, η οποία πραγματοποιεί καταγραφή και κοινή χρήση δεδομένων για όλα τα άλλα συνδεδεμένα gadget του δικτύου Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένη η τηλεόραση. Η εφαρμογή Gozen Service αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Gozen Data, η οποία αυτοαποκαλείται ως μια μεγάλη πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων για υπηρεσίες OTT και εδρεύει στο Πεκίνο. Η Skyworth αναφέρει ότι η εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί.

Δείτε επίσης: Οι transparent τηλεοράσεις OLED της LG γίνονται ακόμη πιο διαφανείς

Η συγγνώμη της Skyworth έρχεται μετά από δημοσιεύσεις χρηστών στο κινεζικό φόρουμ προγραμματιστών V2EX, οι οποίες ανέφεραν ότι η κυκλοφορία του δικτύου έδειξε ότι οι τηλεοράσεις Skyworth που ανήκουν στους καταναλωτές σαρώνουν το δίκτυο Wi-Fi κάθε λίγα λεπτά για να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi, και αυτό περιελάμβανε ονόματα συσκευών, διευθύνσεις IP και άλλα δίκτυα σε εμβέλεια. «Υπήρξε μια επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Gozen Data και της Shenzhen Kukai Network Technology Co. Ltd. (Coocaa), θυγατρικής της Shenzhen Chuangwei-RGB Electronic Co. Ltd. (Skyworth TV). Η συνεργασία περιορίστηκε στην παρακολούθηση των αξιολογήσεων των εγχώριων τηλεοπτικών προγραμμάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε δειγματοληψία. Οι παραβιάσεις πέρα ​​από αυτό το πεδίο εφαρμογής δεν εγκρίθηκαν από την Skyworth TV», λέει η Skyworth σε μια επίσημη δήλωση.

Δεν είναι σαφές εάν κάποια από τις τηλεοράσεις Skyworth που πωλείται σε άλλες χώρες έχει την ίδια προ-φορτωμένη spyware εφαρμογή. Ο ιστότοπος της Gozen Data, gz-data.com, αναφέρει σε μια επίσημη δήλωση ότι “Μετά από μια εξέταση, το APK «Correcut Data Service» είναι προϊόν της Beijing Collation Data Technology Co. Ltd. Η εταιρεία μας έχει υπογράψει μια επιχειρηματική συνεργασία με την Skyworth Kukai Network Technology Co., η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί από τους ίδιους τους χρήστες. Οι σχετικές πληροφορίες που συλλέγει η εταιρεία μας χρησιμοποιούνται για μια έρευνα που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις”.

Στην Ινδία, η Skyworth πωλεί τις έξυπνες τηλεοράσεις με το brand Metz. Δεν είναι σαφές εάν οι τηλεοράσεις Metz επηρεάζονται από το ίδιο ζήτημα. Η Skyworth λέει ότι θα εφαρμόσει πιο αυστηρές κριτικές σχετικά με τη συμπεριφορά των συνεργατών της και των παρόχων υπηρεσιών για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων των χρηστών.

Δείτε επίσης: LG: Ανακαλεί 60.000 τηλεοράσεις OLED λόγω ζητήματος υπερθέρμανσης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται προβλήματα απορρήτου που αφορούν κινεζικές τηλεοράσεις. Πέρυσι, ανεξάρτητοι ερευνητές ασφαλείας δήλωσαν ότι οι τηλεοράσεις TCL που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android TV είχαν τρύπες ασφαλείας που επέτρεπαν σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρο το σύστημα της συσκευής.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS