ΑρχικήsecurityGoogle: Εντολή να παράσχει πληροφορίες για φερόμενους cyber-bullies!

Google: Εντολή να παράσχει πληροφορίες για φερόμενους cyber-bullies!

Ένα καναδικό δικαστήριο έδωσε εντολή στην Google να αποκαλύψει ποιος λειτουργεί ένα κανάλι στο YouTube και ένα blog, τα οποία φέρονται να έχουν χρησιμοποιηθεί για cyberbullying. Η Sakura Saunders και ο σύζυγός της, Darius Mirshahi, ισχυρίζονται ότι αυτός που βρίσκεται πίσω από το blog “Antifa: Exposed” και ένα κανάλι του YouTube – που υποστηρίζουν ότι συνδέεται με το blog “Undercoverkitty” – τους έχει προσβάλει, ενώ τους κατηγόρησε επίσης (ψευδώς) για συμμετοχή σε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.

Το ζευγάρι υπέβαλε τον ισχυρισμό του σε ένορκες δηλώσεις που κατατέθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Σκωτίας. Τώρα το δικαστήριο χρησιμοποιεί τον σχετικά νέο και σπάνια χρησιμοποιούμενο νόμο περί προσωπικών φωτογραφιών και προστασίας στον κυβερνοχώρου, τη νομοθεσία της Νέας Σκωτίας που θεσπίστηκε το 2017, για να «διατάξει» την Google να παράσχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον ετνοπισμό των φερόμενων cyber-bullies του ζευγαριού.

blog
“Antifa: Exposed” blog

Διαβάστε επίσης: Google: Πώς να βρείτε ποιες πληροφορίες συλλέγει και πώς να τις διαγράψετε;

Η Saunders ανέφερε στην ένορκη δήλωσή της ότι το περιεχόμενο που κοινοποιήθηκε στο blog και στο κανάλι του YouTube την παρουσιάζει (ψευδώς) ως βίαιη. Η συγγραφέας και ακτιβίστρια κοινωνικής δικαιοσύνης επεσήμανε ότι το blog έχει γραφτεί σε «τόνο μίσους» και είναι γεμάτο θεωρίες συνωμοσίας.

Στις καταχωρίσεις του στο δικαστήριο, το ζευγάρι έγραψε τα ακόλουθα: «Το blog ισχυρίζεται ότι η αιτούσα, Sakura Saunders, πραγματοποίησε ταξίδια στην Αυστραλία για να οργανώσει φοιτητικές ταραχές. Το blog ισχυρίζεται ότι η αιτούσα, Sakura Saunders, εμπλέκεται σε εγκληματικά σχέδια.»

Δείτε ακόμη: Chrome: Πώς μπορείτε να μάθετε εάν σας παρακολουθεί το Google FLoC

Google - εντολή- cyber-bullies
Google: Εντολή να παράσχει πληροφορίες για φερόμενους cyber-bullies!

Επιπλέον, στις καταχωρίσεις αναφέρονται τα εξής: «Το blog ισχυρίζεται ότι οι αιτούντες είναι μέλος και ηγέτης μιας εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία χρησιμοποιεί ακραία βία εναντίον όσων διαφωνούν με την πρόθεση να καταστρέψουν τον πολιτισμό.»

Ο union organizer Mirshahi, ο οποίος είπε σε συνέντευξη του 2010 στο Guelph Mercury Tribune: «Εκφράζω δημόσια τις πεποιθήσεις μου. Δεν πιστεύω στην πολιτεία», περιγράφεται ως αναρχικός είναι ιρανικής καταγωγής, αλλά δεν έχει πάει ποτέ στο Ιράν. Ο Mirshahi έχει γράψει άρθρα με θέμα την επανάσταση και την αναρχία που δημοσιεύθηκαν στο καναδικό site “Interrobang”.

Google εντολή
Google: Εντολή να παράσχει πληροφορίες για φερόμενους cyber-bullies!

Πρόταση: Gamer μηνύει τη Microsoft επειδή δεν τον προστάτευσε από cyberbullying!

Η εντολή στον ιδιοκτήτη του YouTube – την Google – εκδόθηκε στις 25 Μαρτίου από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Σκωτίας, Richard Coughlan. Η Google έχει προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου 2021 για να παράσχει τις ζητούμενες πληροφορίες.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS