ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΔεύτερη επιτυχημένη πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Άρη

Δεύτερη επιτυχημένη πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Άρη

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA πραγματοποίησε τη δεύτερη πτήση του, στην οποία υψώθηκε από το έδαφος και αιωρήθηκε, όπως και στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση.

Δείτε επίσης: Ιστορική στιγμή: Το ελικόπτερο της NASA πέταξε για πρώτη φορά στον Άρη

NASA ελικόπτερο

Ωστόσο αυτή τη φορά, το ελικόπτερο ανέβηκε σε μεγαλύτερο ύψος και πραγματοποίησε πλευρική πτήση.

Η δεύτερη επιτυχημένη πτήση, αποτελεί μία ακόμα σημαντική ανακάλυψη για την ομάδα του ελικοπτέρου, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες αντιμετώπισε θέματα με μια ενημέρωση λογισμικού, ώστε να μπορέσει να σηκώσει το Ingenuity στον αέρα.

Η Nasa είχε αρχικά ως στόχο να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση γύρω στις 11 Απριλίου. Αλλά ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε την ημέρα πριν από αυτήν την πτήση, όταν ένα σύστημα ασφαλείας μέσα στο ελικόπτερο τερμάτισε μια δοκιμή των στροφείων.

Οι μηχανικοί στη συνέχεια πέρασαν την επόμενη εβδομάδα προσπαθώντας να εξαλείψουν το πρόβλημα με μια αλλαγή στην ακολουθία εντολών και μια ενημέρωση στο λογισμικό που τροφοδοτεί το drone.

Δείτε ακόμα: Το νέο drone DJI FPV σας «παίρνει μαζί του» στις πτήσεις του

Τελικά τη Δευτέρα, το Ingenuity απογειώθηκε και αιωρήθηκε για λίγο, πριν ακουμπήσει ξανά με ασφάλεια στο έδαφος. Ήταν η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα πραγματοποίησε μια ελεγχόμενη πτήση με κινητήρα σε άλλο πλανήτη.

Η νέα δοκιμή έκανε το ελικόπτερο να αιωρηθεί ελαφρώς ψηλότερα, σε ύψος πέντε μέτρων. Όταν έφτασε σε αυτό το ύψος, αιωρήθηκε για λίγο και έπειτα έγειρε έτσι ώστε να μπορέσει να κινηθεί πλάγια για δύο μέτρα.

Από εκεί χρησιμοποίησε την έγχρωμη κάμερα που διαθέτει για να τραβήξει μια σειρά από φωτογραφίες, τις οποίες η Nasa θα λάβει από το ελικόπτερο. Αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, αλλά η Nasa συμβούλεψε τους ακόλουθούς της να «μείνουν συντονισμένοι!»

NASA ελικόπτερο

«Ενώ η λήψη των εικόνων ήταν μέρος του σχεδίου πτήσης, έπρεπε να δώσουμε προτεραιότητα στη λήψη των δεδομένων πτήσης (και αυτής της μικρότερης ασπρόμαυρης εικόνας) πρώτα. Θα τις μοιραστούμε μόλις τις έχουμε!»

Το Ingenuity επέστρεψε στη συνέχεια με ασφάλεια πίσω στην επιφάνεια του πλανήτη.

Δείτε επίσης: Πληροφορίες για τον πρώτο κομήτη που μας επισκέφθηκε από άλλο πλανήτη

Η Nasa σκοπεύει να κάνει μια σειρά από τέτοιες δοκιμές τις επόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου «μήνα του Ingenuity». Αυτές οι δοκιμές θα δουν το ελικόπτερο να πετά σταδιακά ψηλότερα, πιο μακριά και για μεγαλύτερο διάστημα.

Δεδομένα από καθεμία από τις πτήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση της μελλοντικής μηχανικής, συμπεριλαμβανομένων ακόμη περισσότερων διαστημικών σκαφών, σχεδιασμένων να πετούν σε άλλους κόσμους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS