ΑρχικήUpdatesMageia 8: Η νέα διανομή Linux φέρνει πολλές καινούριες ενημερώσεις

Mageia 8: Η νέα διανομή Linux φέρνει πολλές καινούριες ενημερώσεις

Η ομάδα πίσω από την διανομή Mageia, κυκλοφόρησε μετά από ενάμιση έτος ανάπτυξης μια σταθερή έκδοση του Mageia 8. Θα λάβει υποστήριξη ασφάλειας και διόρθωσης σφαλμάτων για 18 μήνες, έως τον Οκτώβριο του 2022.

mageia 8

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ενημερώσεων, που κυμαίνονται από νέα πακέτα, πυρήνα Linux έως στοίβα γραφικών και αναβάθμιση του βασικού συστήματος.

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Mageia 8;

Στη νέα έκδοση 8, θα βρείτε τον τελευταίο πυρήνα Linux μακροπρόθεσμης υποστήριξης (LTS) 5.10.16, ο οποίος παρέχει καλύτερα γραφικά με ενημερωμένο Mesa σε έκδοση 20.3.4.

Το Mageia 8 χρησιμοποιεί τώρα το νέο GL Vendor Neutral Dispatch (GLVND) για την επίλυση προβλημάτων, με υποστήριξη OpenGL σε σύγχρονα συστήματα Linux.

Με τη νέα εφαρμογή libGL με ουδέτερο προμηθευτή, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε παράλληλα προγράμματα Mesa και GL τρίτων κατασκευαστών. Θα επιτρέψει επιπλέον απόδοση και λειτουργικότητα για υβριδικές διαμορφώσεις GPU.

Επιπλέον, η διανομή Mageia χρησιμοποιεί επίσης τα δωρεάν drivers βίντεο για κάρτες γραφικών AMD / ATI, AMDGPU για νεότερες και Radeon για παλαιότερες κάρτες γραφικών.

Linux

Μεταξύ των βασικών πακέτων, έχει καταργήσει την υποστήριξη για το Java 8 (αν και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο) και έχει αναβαθμίσει τη στοίβα Java στην έκδοση 11. Εκτός από αυτό, οι περισσότερες μονάδες και λογισμικό Python2 όπως το Iceape και το PlayOnLinux δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο Mageia 8.

Σχετικά με τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας, περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Plasma 5.20.4, GNOME 3.38, Xfce 4.16, MATE 1.24.2, LXQt 0.16.0 και Cinnamon 4.8.3.

Άλλες βασικές βελτιώσεις στο Mageia 8 είναι:

  • Ταχύτερη ανάλυση μεταδεδομένων πακέτων χρησιμοποιώντας το Zstd
  • Glibc 2.32, GCC 10.2.1, LLVM 10.0.1, X. Org 1.20.10
  • RPM 4.16.1.2, DNF v4.6.0
  • Chromium 88 (μόνο x86_64), Firefox 78.7 (ESR), LibreOffice 7.0.4.2
  • GNOME 3.38.3
  • Το Live ISO ξεκινά τώρα χωρίς διαμόρφωση του X.Org με ταχύτερη εγκατάσταση
  • Για εκκίνηση UEFI, ο διαχειριστής εκκίνησης rEFInd υποστηρίζεται τώρα ως εναλλακτική λύση για το GRUB2

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το Mageia 8 και τη διαδρομή αναβάθμισης από το Mageia 7, ανατρέξτε στις επίσημες σημειώσεις έκδοσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS