ΑρχικήinetΗ Uber κατηγορείται ότι κάνει «επιτηδευμένες ερωτήσεις» στους οδηγούς

Η Uber κατηγορείται ότι κάνει «επιτηδευμένες ερωτήσεις» στους οδηγούς

Η Uber κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε «επιτηδευμένες ερωτήσεις» σε μια έρευνα που έστειλε στους οδηγούς, αφού μια απόφαση δικαστηρίου έκρινε ότι η εταιρεία πρέπει να προσφέρει στους εργαζόμενους καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Uber

Η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις σε 10.000 οδηγούς, αφού το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι δικαιούνται επίδομα αδείας και τον εθνικό ελάχιστο μισθό. Η Uber υποστήριξε προηγουμένως ότι οι 60.000 οδηγοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτοαπασχολούμενοι με περιορισμένα δικαιώματα απασχόλησης.

Ένα ερωτηματολόγιο, που στάλθηκε μέσω της εφαρμογής των οδηγών της Uber μετά την απόφαση, προσφέρει μια περιορισμένη επιλογή απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με τις παροχές και την ευέλικτη εργασία χωρίς να αναφέρει το επίδομα αδείας ή τον εθνικό ελάχιστο μισθό.

Ο Steve Garelick, ένας περιφερειακός οργανωτής της ένωσης GMB, είπε: «Αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ επιτηδευμένες και έχουν ως στόχο η εταιρεία να πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται.»

Είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο τέθηκαν οι ερωτήσεις η Uber θα μπορούσε να ελπίζει να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για μια αλλαγή στους κανόνες ώστε να ταιριάζει στις υπάρχουσες εργασιακές της πρακτικές και όχι να αλλάξει τις πρακτικές της ώστε να ταιριάζουν με τους κανόνες.

Ο James Farrar, ένας από τους κύριους ενάγοντες στην υπόθεση του ανώτατου δικαστηρίου και γενικός γραμματέας της Ένωσης Οδηγών Εφαρμογών και Ταχυμεταφορών, δήλωσε: «Η έρευνα που πραγματοποιείται στους οδηγούς είναι μια ακατέργαστη προσπάθεια της Uber να αποσπάσει την προσοχή από την υποχρέωση της να συμμορφωθεί με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και να εφαρμόσει αμέσως τη νόμιμη προστασία του καθεστώτος εργαζομένων για όλους τους οδηγούς της. Αντ ‘αυτού, η Uber δημιουργεί τη σκληρά χειραγωγημένη ψευδή επιλογή μεταξύ δικαιοσύνης και ευελιξίας φορτώνοντας την έρευνα με προκαταλήψεις και επιτηδευμένες ερωτήσεις.»

Ο Nigel Mackay, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Leigh Day, εκπροσωπεί περισσότερους από 1.000 οδηγούς που ζητούν αποζημιώσεις για χαμένες αμοιβές επιδομάτων αδείας μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Uber είπε: “Αυτή τη στιγμή μελετάμε τις λεπτομέρειες και ακούμε όλους τους ενεργούς οδηγούς για να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε το μέλλον της ευέλικτης εργασίας. Θα κοινοποιήσουμε τα συμπεράσματα αυτής της διαδικασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.”

Ο Mackay είπε ότι οι απόψεις των ατόμων σχετικά με τα οφέλη δεν είχαν σημασία καθώς οι κανόνες κατοχυρώνονταν από το νόμο και η έρευνα φαίνεται να εκτίθεται για σκοπούς δημοσίων σχέσεων.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS