ΑρχικήinetΔημοσιεύτηκε μια νέα εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Αφροδίτη

Δημοσιεύτηκε μια νέα εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Αφροδίτη

Το Parker Solar Probe, σχεδιασμένο για να κάνει λεπτομερή μελέτη του Ήλιου, έχει ένα άλλο πλεονέκτημα – είναι σε θέση να εξετάζει τους πλανήτες καθώς περνάει από τις τροχιές τους. Το Parker κατά τη διάρκεια της επταετής αποστολής του θα περάσει από την Αφροδίτη συνολικά επτά φορές.

Στις 11 Ιουλίου 2020, τραβήχτηκε μια νέα συναρπαστική εικόνα του πλανήτη Αφροδίτη (κατά τη διάρκεια της τρίτης από τις επτά προγραμματισμένες συναντήσεις του Parker με τον Ήλιο). Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Wide-field Imager για το Parker Solar Probe (WISPR) από απόσταση 12.380 χιλιομέτρων (7.693 μίλια).

Αφροδίτη

Η κάμερα του WISPR σχεδιάστηκε για να απεικονίζει την εσωτερική ηλιόσφαιρα του Ήλιου (που εκτείνεται πολύ στο διάστημα) σε ορατό φως, καθώς και να μελετήσει τον ηλιακό άνεμο.

Αυτή η νέα εικόνα της Αφροδίτης δείχνει ένα φωτεινό δαχτυλίδι που συνορεύει με την άκρη του πλανήτη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να είναι νυχτερινό φως – το φως που εκπέμπεται ως διοξυγόνο, διασπάται από το φως του ήλιου και ανασυνδυάζεται σε μόρια.

Η σκοτεινή περιοχή κοντά στο κέντρο της εικόνας είναι η Aphrodite Terra, η μεγαλύτερη ορεινή περιοχή στην επιφάνεια της Αφροδίτης. Αυτό το γεωλογικό χαρακτηριστικό εμφανίζεται σκοτεινό λόγω του γεγονότος ότι η θερμοκρασία είναι περίπου 30 βαθμοί Κελσίου. Χαμηλότερη από την τριγύρω περιοχή του εδάφους.

«Το WISPR είναι προσαρμοσμένο και δοκιμασμένο για παρατηρήσεις ορατού φωτός. Περιμέναμε να δούμε σύννεφα, αλλά η κάμερα είδε καθαρά την επιφάνεια», εξήγησε ο Άγγελος Βουρλίδας, επιστήμονας του προγράμματος WISPR από το Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL).

Αυτό προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές, οι οποίοι δεν περίμεναν το WISPR να δει τόσο καθαρά τα χαρακτηριστικά του εδάφους της Αφροδίτης.

Αυτό δημιουργεί μια συναρπαστική ερώτηση στους αστρονόμους – γιατί το WISPR μπόρεσε να δει τόσο καθαρά μέσα από τα σύννεφα της Αφροδίτης; Οι δύο πιθανότητες είναι είτε το WISPR να μπορεί να βλέπει καλύτερα σε μήκη κύματος υπέρυθρων από ότι πίστευαν οι αστρονόμοι, ή υπάρχει, ή υπήρχε, μια λεπτότερη περιοχή νεφών, επιτρέποντας στην κάμερα να δει μέσα από την ομίχλη.

Ένα δεύτερο σύνολο από νυχτερινές εικόνες του πλανήτη Αφροδίτη καταγράφηκε από την ομάδα του WISPR στις 20 Φεβρουαρίου 2021. Η ανάλυση αυτών των εικόνων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Πηγή πληροφοριών: thenextweb.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS