ΑρχικήinetGoogle Fit: Μετρά τους καρδιακούς παλμούς μέσω της κάμερας

Google Fit: Μετρά τους καρδιακούς παλμούς μέσω της κάμερας

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση της Google, από το Μάρτιο το Google Fit θα επιτρέπει στους χρήστες να μετρήσουν τους καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς τους, χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου τους.

Google Fit

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Fit αρχικά για τηλέφωνα Pixel, ενώ στη συνέχεια θα γίνει διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές Android.

Οι χρήστες που επιθυμούν να μετρήσουν τον αναπνευστικό ρυθμό τους, πρέπει απλώς να τοποθετήσουν το κεφάλι και τον άνω κορμό τους μπροστά στην κάμερα του τηλεφώνου. Για να μετρήσουν τον καρδιακό ρυθμό, οι χρήστες τοποθετούν το δάχτυλό τους στον οπίσθιο φακό της κάμερας.

Μόλις ληφθούν οι μετρήσεις, οι χρήστες έχουν την επιλογή να τις αποθηκεύσουν στην εφαρμογή Google Fit για να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο διευθυντής της Google Health, Shwetak Patel, εξήγησε ότι αυτές οι λειτουργίες βασίζονται στους αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί στα smartphone, όπως το μικρόφωνο, η κάμερα και το επιταχυνσιόμετρο.

“Χάρη στους ολοένα και πιο ισχυρούς αισθητήρες και την πρόοδο του computer vision, αυτές οι δυνατότητες σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε την κάμερα του smartphone σας για να παρακολουθείτε μικροσκοπικά φυσικά σήματα σε επίπεδο pixel – όπως κινήσεις στο στήθος για να μετρήσετε τον αναπνευστικό ρυθμό και τις λεπτές αλλαγές στο χρώμα των δακτύλων σας για τον καρδιακό ρυθμό”, είπε.

Κατά την ανάπτυξη αυτών των χαρακτηριστικών, ο Patel είπε πως πραγματοποιήθηκαν κλινικές δοκιμές για να επικυρώσουν τον αλγόριθμο και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “σε μια ποικιλία πραγματικών συνθηκών και για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”.

“Δεδομένου ότι ο αλγόριθμος καρδιακού ρυθμού μας βασίζεται στην προσέγγιση της ροής του αίματος από τις αλλαγές χρώματος στην άκρη του δακτύλου κάποιου, πρέπει να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως ο φωτισμός, ο τόνος του δέρματος, η ηλικία και πολλά άλλα για να δουλέψει για όλους”, είπε.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία τεχνολογίας ολοκλήρωσε επίσημα την αγορά της Fitbit, ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή, όχι μόνο δίνει μία ώθηση για ένα πιθανό έξυπνο ρολόι της Google, αλλά δίνει στην Google την κυριότητα της επιχείρησης Fitbit και ενός πλούτου στοιχείων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS