ΑρχικήHow ToΠώς να προσθέσετε shortcuts του Google Maps στην αρχική οθόνη του Android

Πώς να προσθέσετε shortcuts του Google Maps στην αρχική οθόνη του Android

Οι μέρες που χρειαζόσασταν μια ειδική μονάδα GPS για πλοήγηση βρίσκονται στο παρελθόν. Χάρη στο Google Maps, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone για να λαμβάνετε αναλυτικές οδηγίες. Με τα shortcuts αρχικής οθόνης στο Android, γίνεται ακόμη πιο εύκολο στη χρήση.

Συνήθως, η διαδικασία λήψης οδηγιών περιλαμβάνει το άνοιγμα της εφαρμογής Google Maps, την αναζήτηση μιας τοποθεσίας, την εύρεση αυτής που θέλετε και την έναρξη της πλοήγησης. Εάν το κάνετε αυτό κάθε μέρα, μπορεί μετά από κάποιο σημείο να σας φανεί πραγματικά κουραστικό.

Η Google θα σας εμφανίσει τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε πιο συχνά, κάνοντας τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη, αλλά θα μπορούσε όλο αυτό να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Προσθέτοντας ένα shortcut στην αρχική οθόνη, μπορείτε να τα παρακάμψετε όλα αυτά και να μεταβείτε κατευθείαν στην πλοήγηση.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps στην Android συσκευή σας. Βρείτε την τοποθεσία για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε ένα shortcut.

Google Maps

Στη συνέχεια, πατήστε “Directions” στην κάρτα πληροφοριών τοποθεσίας.

Επιλέξτε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Add Route to Home Screen.”

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με ένα εικονίδιο shortcut. Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο για να το τοποθετήσετε χειροκίνητα στην αρχική οθόνη σας ή να πατήσετε “Add Automatically” για να τοποθετηθεί αυτόματα.

Google Maps

Το shortcut θα είναι τώρα στην αρχική σας οθόνη. Αν το πατήσετε θα ανοίξει η εφαρμογή Google Maps και θα ξεκινήσει αυτόματα η πλοήγηση προς την τοποθεσία.

Google Maps

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε εύκολη πρόσβαση στις τοποθεσίες που επισκέπτεστε πιο συχνά. Μπορείτε να διατηρήσετε όλα αυτά τα shortcuts σε ένα φάκελο στην αρχική οθόνη και να γνωρίζετε πάντα πού να τα βρείτε.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS