ΑρχικήyoutubeΤα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Τα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Την τελευταία δεκαετία, όλοι μας στηριζόμαστε στο λεγόμενο WiFi 5. Αυτό, όμως, έχει αρχίσει να αποτελεί παρελθόν και να δίνει τη θέση του στο wireless standard νέα γενιάς, WiFi 6, το οποίο τυχαίνει να υποστηρίζεται από όλους τους τελευταίους υπολογιστές Mac (MacBooks).

Αυτό σημαίνει ότι το οικιακό WiFi μπορεί γίνει πιο αξιόπιστο, αλλά μόνο εφόσον διαθέτετε εξοπλισμό που να υποστηρίζει το WiFi 6 (π.χ. Apple Macbooks).

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το WiFi 6:

Τα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πόσο πιο γρήγορο είναι το WiFi 6;

Το WiFi standard που πιθανότατα χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή, έχει μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης περίπου 3 Gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps). Το WiFi 6 επεκτείνει αυτό το μέγιστο όριο σε σχεδόν 10Gbps. Μιλάμε για περίπου 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτό σημαίνει ότι ο φορητός υπολογιστής μπορεί να λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο μπορούν να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες. Δοκιμές έδειξαν ότι η ένταση του σήματος αυξάνεται σημαντικά σε συμβατές συσκευές που είναι στο ίδιο δωμάτιο με ένα WiFi 6 router.

Εν ολίγοις, το WiFi 6 μπορεί να σας δώσει μια αξιοσημείωτη ώθηση στην ταχύτητα εάν είστε κοντά στο router. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και αν πολλά άτομα προσπαθούν να δουν ταινίες HD, να παίξουν βιντεοπαιχνίδια, να πραγματοποιήσουν κλήσεις ταυτόχρονα. Ωστόσο, το καλύτερο είναι ότι μιλάμε για την αρχή του WiFi 6. Αυτό σημαίνει ότι με τον καιρό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο.

Ποιες άλλες συσκευές υποστηρίζουν το WiFi 6;

Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα WiFi 6 router, θα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να έχετε ήδη κάποιες συσκευές που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Ακολουθούν μερικές από τις συσκευές που υποστηρίζουν το WiFi 6:

  • iPhone 11, 12, iPhone SE
  • Galaxy S20, Galaxy Note 20 και Galaxy Fold 1 και 2
  • Τηλέφωνα OnePlus 8, όπως τα Pro και 8
  • Τηλεοράσεις Samsung 8K, όπως η Q900
  • ASUS Chromebook Flip C436
  • PlayStation 5

Φυσικά, αυτή η λίστα θα μεγαλώσει με την πάροδο χρόνου. Εάν έχετε ήδη (ή σκοπεύετε να αποκτήσετε) κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα WiFi 6 router.

WiFi 6 routers που μπορείτε να αγοράσετε

Υπάρχουν αρκετά WiFi 6 routers εκεί έξω, από μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες όπως οι Netgear και Linksys.

Αν ενδιαφέρεστε για μια τέτοια αγορά, δείτε τις παρακάτω προτάσεις:

WiFi 6 MacBooks
Τα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ASUS RT-AX88U έρχεται με οκτώ θύρες Ethernet, οι οποίες διευκολύνουν τη σύνδεση WiFi εάν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Επιπλέον, σύμφωνα με το PCMag, πρόκειται για μια καλή επιλογή γιατί έχει πολύ καλή απόδοση και είναι εύκολο στη χρήση.

Τα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εάν οι θύρες Ethernet είναι πολύ σημαντικές για εσάς, τότε το TP-Link AX6000 είναι ό,τι πρέπει.

Τα Apple MacBooks υποστηρίζουν το WiFi 6: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος, το Netgear Nighthawk AX8 router (περίπου 400$) είναι καλή επιλογή, αφού υπόσχεται επίσης υψηλή απόδοση, ακόμα και όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν WiFi ταυτόχρονα.

Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται τουλάχιστον 250 $ για ένα καλό WiFi 6 router.

Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος άγχους ή βιασύνης για τη μετάβαση. Το υπάρχον networking standard, WiFi 5, είναι εδώ και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό ακόμα. Όμως, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το νέο σας MacBook, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα WiFi 6 router.

Πηγή: Μashable

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS