ΑρχικήinetΗ LG σκέφτεται να εγκαταλείψει τον τομέα των smartphone το 2021

Η LG σκέφτεται να εγκαταλείψει τον τομέα των smartphone το 2021

Μετά την απώλεια περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία smartphone LG αγωνίστηκε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εταιρεία σκέφτεται τώρα να αποσυρθεί από την αγορά των smartphone.

LG smartphone

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LG, Kwon Bong-seok έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι η εταιρεία σκέφτεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην επιχείρηση smartphone της.

Με ένα εσωτερικό σημείωμα, ο Kwon Bong-seok ενημέρωσε την Τετάρτη τους υπαλλήλους του, υπονοώντας μια αλλαγή κατεύθυνσης για τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των smartphone. «Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά κινητών συσκευών γίνεται πιο έντονος, είναι καιρός η LG να πάρει μια ψυχρή απόφαση και την καλύτερη επιλογή», ​​λέει ένας αξιωματούχος της LG σε δήλωσή του στην The Korea Herald. «Η εταιρεία εξετάζει όλα τα πιθανά μέτρα, όπως πώληση, απόσυρση και μείωση του μεγέθους της επιχείρησης smartphone».

Η LG επιβεβαίωσε το εσωτερικό σημείωμα σε μία δήλωσή της στο The Verge, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα. «Η LG Electronics έχει δεσμευτεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση είναι απαραίτητη για την επίλυση των προκλήσεων της κινητής τηλεφωνίας της το 2021», λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μέχρι σήμερα, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί».

Πριν από αυτό το σημείωμα, είχε κυκλοφορήσει μία αναφορά από το κορεατικό κατάστημα TheElec νωρίτερα αυτό το μήνα, που ισχυρίστηκε ότι η LG σχεδιάζει να αποχωρήσει από την επιχείρηση smartphone. Η LG χαρακτήρισε αυτήν την αναφορά «εντελώς ψευδή και χωρίς αξία», σε μια δήλωση προς την Android Police μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Η εταιρεία δοκίμασε πολλές φορές με τα G7, V40, G8 και V50 για να ανταγωνιστεί τη Samsung και τη Huawei, αλλά δεν ήταν αρκετό να ωθήσει το μερίδιο αγοράς της προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα τελευταία smartphone Velvet και Wing της LG προσπάθησαν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, αλλά κανένα δεν είχε την απήχηση που επιθυμούσε η εταιρεία.

Samsung, Huawei, Xiaomi, Vivo και Apple συνεχίζουν να κυριαρχούν στις παγκόσμιες αγορές smartphone, σύμφωνα με την IDC. Η εταιρεία στρέφεται τώρα στο Rollable τηλέφωνό της, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Η LG υποσχέθηκε ότι η Rollable συσκευή της είναι πραγματική και θα κυκλοφορήσει το 2021, αλλά με την εταιρεία να επανεξετάζει τα σχέδια για τα κινητά της, θα μπορούσε να είναι ένα από τα τελευταία τηλέφωνα LG που θα κυκλοφορήσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS