ΑρχικήinetSteve Jobs: Άγαλμα στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων με εντολή του Τραμπ!

Steve Jobs: Άγαλμα στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων με εντολή του Τραμπ!

H αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει ένα άγαλμα προς τιμήν του συνιδρυτή και πρώην CEO της Apple, Steve Jobs, στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων. Ο Steve Jobs αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας και έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Apple. Με αυτόν τον τρόπο, ο οραματιστής θα τιμηθεί για τη συμβολή του στο «Αμερικανικό όνειρο». Σύμφωνα με μία εντολή που έχει υπογράψει ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα κατασκευαστεί ένας κήπος που θα είναι αφιερωμένος στους θρύλους του παρελθόντος της Αμερικής. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Steve Jobs.

Ειδικότερα, η εντολή αναφέρει ότι κάθε άτομο το οποίο θα τιμηθεί στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων, έχει επιλεγεί για τη συμβολή του στο Αμερικανικό πνεύμα, την τόλμη, την αριστεία, τη δράση, την αυτοπεποίθηση, την πίστη και την αγάπη. Επιπλέον, καθένας από αυτούς έχει εκπλήξει τον κόσμο με την τεράστια δύναμη και θέλησή του, ενώ συνέβαλε επίσης στην διαμόρφωση της ιστορίας της Αμερικής.

Steve Jobs: Άγαλμα στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων με εντολή Τραμπ

Ο Τραμπ αναφέρει στην εντολή του τα ακόλουθα: «Ο Εθνικός Κήπος θα χτιστεί για να αντικατοπτρίζει το φοβερό μεγαλείο του διαχρονικού εξαιρετικού χαρακτήρα της χώρας μας. Θα είναι ένα μέρος όπου πολίτες, νέοι και ηλικιωμένοι, μπορούν να ανανεώσουν το όραμά τους για το μεγαλείο και να αναλάβουν την πρόκληση που έδωσα σε κάθε Αμερικανό στην πρώτη μου ομιλία στο Κογκρέσο.»

Η μεγάλη λίστα των αγαλμάτων περιλαμβάνει τον Steve Jobs μαζί με πολλά άλλα μεγάλα ονόματα από την ιστορία της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, εφευρετών και οραματιστών από διάφορους τομείς. Εκτός από το άγαλμα του Steve Jobs στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων, η λίστα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων, όπως οι Emily Dickinson, Walt Disney, Aretha Franklin, Jesse Owens, Miles Davis, Rosa Parks, Kobe Bryant, Nikola Tesla, John Wayne, Martin Luther King Jr., Wright Brothers, Albert Einstein, Johnny Cash, Billie Holiday, Ruth Bader Ginsberg, καθώς και αρκετοί πρώην Αμερικανοί πρόεδροι.

Steve Jobs: Άγαλμα στον Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων με εντολή Τραμπ

Η ενημέρωση σχετικά με την εντολή δεν αναφέρει πού θα κατασκευαστεί ο κήπος, αλλά ότι θα επιλεγεί μία τοποθεσία και θα χρηματοδοτηθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών. Η αρχική εντολή είχε προθεσμία τις 4 Ιουλίου 2026, που σηματοδοτεί την 250η επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Ο κήπος ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 από τον Τραμπ σε μια εκδήλωση στο Όρος Ράσμορ, και προοριζόταν από τον Τραμπ να αποτελέσει απάντηση στην απομάκρυνση αγαλμάτων και μνημείων για ιστορικές μορφές, που το κοινό αντιτάχθηκε στις ενέργειές τους. Αυτό περιλαμβάνει έναν αριθμό που καταργήθηκε ως απάντηση στις διαμαρτυρίες του George Floyd το 2020.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS