ΑρχικήUpdatesTerminology 1.9: Νέος Linux Terminal Emulator με περισσότερα χρώματα

Terminology 1.9: Νέος Linux Terminal Emulator με περισσότερα χρώματα

O Boris Faure ανακοίνωσε μια νέα έκδοση Terminology 1.9 του terminal emulator για λειτουργικά συστήματα Linux.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Terminology είναι ένας terminal emulator για συστήματα Linux/BSD/UNIX που χρησιμοποιεί EFL. Χρησιμοποιήστε τον ως τον κανονικό vt100 terminal emulator με όλες τις συνήθεις δυνατότητες, όπως υποστήριξη χρώματος 256. Το Terminology έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το Xterm. Επίσης προσφέρει διάφορα προεγκατεστημένα θέματα και ταπετσαρίες.

Terminology 1.9 Terminal Emulator linux

Τι νέο υπάρχει στo Terminology 1.9;

Με το v1.9, το Terminology βελτιώνεται παρέχοντας καλύτερη συμβατότητα με distributions που βασίζονται στο Debian GNU/Linux όπως το Ubuntu.

Μαζί με τη συμβατότητα του συστήματος, το Terminology 1.9 εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά και components. Για παράδειγμα, ένα νέο panel σας επιτρέπει να επιλέξετε όμορφα χρώματα και να αλλάξετε εύκολα τα χρώματα του terminal σας.

Οι νέοι διαθέσιμοι συνδυασμοί χρωμάτων είναι Tango Dark, Tango light, Dracula, Belafonte Day, Belafonte Night, Material, Fahrenheit, Tomorrow Night Burns, PaleNight, Soft Era, One Dark και Cobalt2.

Εκτός από το χρώμα, εάν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά και το χρώμα του cursor, το Terminology σας επιτρέπει επίσης να αναζητήσετε γραμματοσειρές στο fonts panel  και να αλλάξετε το χρώμα του cursor χρησιμοποιώντας υποστήριξη OSC 12.

Εκτός από τις άλλες βελτιώσεις, το Terminology έχει ενημερώσει τις μεταφράσεις για καταλανικά, κροατικά, δανικά, ολλανδικά και γαλλικά.

Επιπλέον, μεταφράζεται τώρα σε ακόμη περισσότερες γλώσσες όπως Ρωσικά, Ιαπωνικά, Ουκρανικά, Κινέζικα (Απλοποιημένα) και Νορβηγικά Μποκμάλ.

Πώς να αποκτήσετε το Terminology 1.9 σε Linux;

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε το τελευταίο Terminology 1.9 είναι να χρησιμοποιήσετε το πακέτο Universal Linux του Ubuntu που ονομάζεται Snap.

Εάν έχετε εγκαταστήσει το snap στο “Linux install”, εκτελέστε μια μόνο εντολή για να εγκαταστήσετε τον terminal emulator Terminology:

Για άλλα λειτουργικά συστήματα, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το source tarball από εδώ και να το κάνετε compile για εγκατάσταση χρησιμοποιώντας την εντολή:

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το configuration, το ποντίκι και τον βασικό έλεγχο του Terminology, ανατρέξτε στο repository του GitHub.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS