ΑρχικήyoutubeSamsung: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Galaxy S21, S21 Plus και...

Samsung: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra

Οι νέες ναυαρχίδες της Samsung, που παρουσιάστηκαν σε ένα μεγάλο Unpacked virtual event στις 14 Ιανουαρίου, αποτελούν την ιδανική πρόταση της σειράς Galaxy για όσους αναζητούν την καλύτερη τεχνολογία. Πρόκειται για τα Galaxy S21, Galaxy S21 Plus και Galaxy S21 Ultra.

Τα δύο πρώτα – που ξεκινούν από 799$ και 999$, αντίστοιχα – σηματοδοτούν δύο από τα φθηνότερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Samsung εδώ και χρόνια, ενώ το τρίτο – στην τιμή των 1,199$ – στοχεύει να είναι όχι μόνο το κορυφαίο τηλέφωνο στη σειρά της Samsung, αλλά και το καλύτερο τηλέφωνο γενικότερα. Τα νέα κινητά της Samsung έρχονται με πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Samsung: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra
Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra

GALAXY S21 ΚΑΙ S21 PLUS
Το S21 και το S21 Plus είναι σχεδόν πανομοιότυπες συσκευές, χωρίς εμφανείς διαφορές στο μέγεθος της οθόνης, στο μέγεθος της μπαταρίας και σε ένα ή δύο άλλα μικρά χαρακτηριστικά. Αλλά η πιο σημαντική αλλαγή με αυτά τα δύο τηλέφωνα δεν είναι στην πραγματικότητα το ίδιο το hardware. Το S21 και το S21 Plus ξεκινούν από 799$ και 999$, αντίστοιχα – 200$ δηλαδή φθηνότερα από τα μοντέλα του περασμένου έτους.

Η Samsung έκανε μερικούς συμβιβασμούς για να φτάσει σε αυτά τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Οι οθόνες, ενώ έχουν τα ίδια μεγέθη 6,2 ιντσών (S21) και 6,7 ιντσών (S21 Plus) με τα μοντέλα του περασμένου έτους, έχουν μειωθεί οι λεπτές καμπύλες άκρες που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Samsung εδώ και χρόνια. Αυτές οι οθόνες επίπεδης οθόνης διαθέτουν επίσης ένα βήμα ανάλυσης από τα πάνελ 3200 x 1440 στα μοντέλα του περασμένου έτους σε μια πιο μέτρια ανάλυση 2400 x 1080. Και τα δύο τηλέφωνα προσφέρουν ακόμα ρυθμούς ανανέωσης 120Hz, αν και είναι δυναμικά προσαρμοσμένο τώρα. Επίσης, η μνήμη RAM μειώθηκε από 12 GB σε 8 GB.

GALAXY S21 ΚΑΙ S21 PLUS

Όσον αφορά το Galaxy S21, το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό πλαστικό και όχι γυαλί, ενώ δεν διαθέτει ραδιόφωνο εξαιρετικά ευρείας ζώνης (το οποίο προσφέρουν τα S21 Plus και Ultra για καλύτερη ενσωμάτωση με το νέο Galaxy SmartTag της Samsung).

Η Samsung είναι ο τρίτος κατασκευαστής Android τηλεφώνων που κυκλοφορεί τις συσκευές Galaxy S21, με τη νέα σειρά ναυαρχίδας επεξεργαστών Snapdragon 888, σε όλο τον κόσμο. Η Xiaomi και η iQOO πήραν τα πρωτεία σε αυτόν τον αγώνα, με την πρώτη να κυκλοφορεί το Xiaomi Mi 11 νωρίτερα. Τώρα, τα Galaxy S21 και S21 Plus είναι αρκετά παρόμοια όσον αφορά το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές. Απλώς το δεύτερο έχει μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία σε σύγκριση με το πρώτο.

Samsung

Το Galaxy S21 Ultra, από την άλλη πλευρά, είναι η πιο premium παραλλαγή των τριών. Η συσκευή διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία και ρύθμιση τετραπλής κάμερας 108MP σε σύγκριση με τα “αδερφάκια” της. Το Galaxy S21 Ultra είναι επίσης το smartphone της πρώτης σειράς S που υποστηρίζει το S Pen. Ο επεξεργαστής είναι το τελευταίο chipset Snapdragon 888 της Qualcomm, το οποίο υπόσχεται μεγάλες βελτιώσεις στη συνολική απόδοση. Υπάρχει ολοκληρωμένη ενσωμάτωση 5G στις συσκευές, με υποστήριξη για δίκτυα mmWave και sub-6GHz. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει αναβαθμιστεί στο νέο 3D Sonic Sensor Gen 2 της Qualcomm, το οποίο θα πρέπει να είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο στη χρήση. Και οι μπαταρίες είναι ακόμα μεγάλες: το S21 εξακολουθεί να προσφέρει μια μεγάλη μπαταρία 4.000 mAh και το S21 Plus έχει αναβαθμιστεί σε ακόμη μεγαλύτερη 4.800 mAh.

Τόσο το S21 όσο και το S21 Plus προσφέρουν κάμερα ευρείας γωνίας 12 megapixel, κάμερα ultra -ide 12 megapixel και τηλεφακό 64 megapixel, μαζί με κάμερα selfie 10 megapixel. (Το S21 Plus δεν διαθέτει πλέον αισθητήρα βάθους.) Αν αυτά μοιάζουν παρόμοια, είναι επειδή το hardware είναι σχεδόν ίδιο με τις κάμερες που βρέθηκαν στα τηλέφωνα Galaxy S20 και S20 Plus του περασμένου έτους. Η Samsung έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις από την πλευρά του software, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας “Space Zoom” 30x, μιας νέας λειτουργίας “Director’s View” για βίντεο που διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ φακών κατά τη μαγνητοσκόπηση και προσθήκες στη λειτουργία “Single Take” της Samsung.

GALAXY S21 ULTRA
Το Galaxy S21 Ultra είναι ένα τηλέφωνο που υπόσχεται ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει το hardware και το Android της Samsung – αρκεί να είστε διατεθειμένοι να δώσετε τα αντίστοιχα χρήματα για να το αγοράσετε. Ξεκινώντας από 1.199$ (μια τιμή που δεν περιλαμβάνει πρόσθετα όπως μια γραφίδα S Pen ή μια θήκη), το S21 Ultra είναι το τρίτο τηλέφωνο της Samsung, το οποίο διαδέχθηκε το S20 Ultra του περασμένου έτους. Και έχει πολλά κοινά με το πρωτότυπο, όπως μια τεράστια οθόνη, μια κάμερα 108 megapixel και τις κορυφαίες προδιαγραφές της γραμμής.

Αλλά το S21 Ultra είναι μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση του μοντέλου του περασμένου έτους. Διαθέτει οθόνη OLED 6,8 ιντσών 3200 x 1440, με ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz. Έχει επίσης 12 GB μνήμης RAM, μπαταρία 5.000 mAh, αποθηκευτικό χώρο έως 512 GB και τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon 888 της Qualcomm.

Samsung: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra
GALAXY S21 ULTRA

Το S20 Ultra θα είναι το πρώτο τηλέφωνο Galaxy S που θα υποστηρίζει τη γραφίδα S Pen της Samsung. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η γραφίδα δεν περιλαμβάνεται στο κουτί με το τηλέφωνο, αλλά κοστίζει επιπλέον 40$ ή 70$ σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει μια θήκη που μπορεί να αποθηκεύσει τόσο το τηλέφωνο όσο και τη γραφίδα. Και αυτές οι θήκες είναι αρκετά ογκώδεις, προσθέτοντας επιπλέον πλάτος σε ένα ήδη αρκετά μεγάλο τηλέφωνο.

Όσον αφορά τις κάμερες, η κάμερα του S20 Ultra έρχεται με αισθητήρα 108 megapixel και τη λειτουργία ζουμ 100x.

Η Samsung εργάζεται επίσης για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο σε πράγματα όπως οι βελτιώσεις φωτογραφιών που βασίζονται σε AI.

Το S21 Ultra δεν αφορά μόνο τον μεγάλο αισθητήρα 108 megapixel. Διαθέτει επίσης τρεις πίσω κάμερες. Φυσικά, υπάρχει μια υπερ-ευρεία κάμερα 12 megapixel. Επίσης, έχει δύο ξεχωριστούς τηλεφακούς κάμερας 10 megapixel: έναν με ζουμ 3Χ και έναν με ζουμ 10Χ, κάτι που η Samsung λέει ότι έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους χρήστες περισσότερη ευελιξία στον τρόπο προσέγγισης των λήψεων.

Για χρόνια, η Samsung έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή των καλύτερων τηλεφώνων. Η νέα σειρά S21 μοιάζει σαν μια προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει το καλύτερο τηλέφωνο που θα καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS