ΑρχικήHow ToΠώς να δείτε πόση μνήμη RAM υποστηρίζει το Chromebook σας

Πώς να δείτε πόση μνήμη RAM υποστηρίζει το Chromebook σας

Η μνήμη RAM είναι σημαντική όσον αφορά το πόσο καλά λειτουργεί ο υπολογιστής σας. Τα Chromebook απαιτούν λιγότερη μνήμη RAM από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows 10 ή macOS. Ωστόσο, μπορεί να νιώθετε ότι δεν σας αρκεί. Θα σας δείξουμε πώς να μάθετε πόση RAM έχει το Chromebook σας.

Εάν γνωρίζετε το μοντέλο Chromebook που διαθέτετε, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση για αυτό στο Google για να βρείτε τις προδιαγραφές του. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος – στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο.

Πρώτη μέθοδος

Η πρώτη μέθοδος δεν απαιτεί επιπλέον εφαρμογές ή επεκτάσεις. Στο Chromebook σας, απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome και πληκτρολογήστε “chrome://system” στη γραμμή διευθύνσεων.

Chromebook

Αυτό θα ανοίξει την ενσωματωμένη σελίδα “About System” του Chrome OS. Για να δείτε πόση μνήμη RAM έχετε, αναζητήστε την καταχώριση “meminfo” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Expand” δίπλα της.

RAM Chromebook

Στο αναπτυγμένο πλαίσιο των πληροφοριών, θα δείτε τα “MemTotal” και “MemAvailable” στην κορυφή. Οι αριθμοί είναι σε kilobyte (KB), τα οποία μπορείτε (περίπου) να μεταφράσετε σε gigabyte (GB) βάζοντας ένα δεκαδικό μετά τον πρώτο αριθμό.

Δεύτερη μέθοδος

Η δεύτερη μέθοδος απαιτεί μια εφαρμογή ιστού Chrome υψηλής βαθμολογίας. Έχει καθαρότερο interface και οι πληροφορίες είναι πιο κατανοητές.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ανοίξτε το Chrome Web Store στο Chromebook σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Add to Chrome” δίπλα στο “Cog – System Info Viewer”.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, εκκινήστε την.

RAM Chromebook

Η εφαρμογή θα ανοίξει και θα εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με το Chromebook σας. Στην ενότητα “Memory”, θα δείτε τη μνήμη RAM που αναφέρεται σε gigabyte.

RAM

Είστε έτοιμοι! Η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους για να δείτε και άλλες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της CPU, ποια έκδοση του Chrome χρησιμοποιείτε και πολλά άλλα!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS