ΑρχικήUpdatesSnapdragon 480: Βελτιώνει την απόδοση των τηλεφώνων χαμηλής ποιότητας

Snapdragon 480: Βελτιώνει την απόδοση των τηλεφώνων χαμηλής ποιότητας

Τα φθηνά τηλέφωνα πρόκειται να γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Σήμερα η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 480, το πρώτο της chipset 5G για τηλέφωνα των οποίων η τιμή είναι γύρω στα $ 200.

Snapdragon 480 Qualcomm

Το Snapdragon 480 πραγματικά έχει να προσφέρει πάρα πολλά, διπλασιάζοντας την απόδοση των CPU χαμηλών προδιαγραφών και την απόδοση της GPU και προσθέτοντας υποστήριξη για οθόνες Full HD 120Hz.

Η Qualcomm κυριαρχεί στην αγορά των Android chipset στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο έντονος ανταγωνισμός της MediaTek στην Κίνα και την Ινδία ώθησε την εταιρεία στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Επίσης, τα chips Exynos της Samsung έκοψαν επίσης το μερίδιο αγοράς της Qualcomm.

Ο ανταγωνισμός στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι πιο έντονος στα τηλέφωνα της τάξης των $100 έως $ 300. Ενώ οι αμερικανικές εταιρείες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται πολύ να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συσκευές σε αυτό το εύρος τιμών, υπάρχει μια ισχυρή ώθηση προς την καινοτομία χαμηλού κόστους σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Και εδώ είναι το σημείο που εμφανίζεται το Snapdragon 480.

Το Snapdragon 480 έχει το μεγαλύτερο άλμα στην απόδοση CPU και GPU που έχουμε δει ποτέ από οποιοδήποτε chipset Qualcomm εδώ και χρόνια. Η Qualcomm υπόσχεται διπλάσια απόδοση CPU και GPU από το προηγούμενο Snapdragon 460.

Σε ότι αφορά την κάμερα, το 480 έρχεται τώρα με υποστήριξη ISP για την ταυτόχρονη επεξεργασία τριών κάμερων 13 megapixel, κάνοντας ζουμ σε τηλέφωνα με πολλαπλές κάμερες. Μπορεί να τραβήξει βίντεο 1080p και φωτογραφίες 64 megapixel.

Η Qualcomm αναφέρει την βελτίωση της απόδοσης του φωνητικού βοηθού και την ακύρωση του θορύβου των βιντεοκλήσεων ως πλεονεκτήματα σε σχέση με τα brand του περασμένου έτους.

Για 5G, το 480 υποστηρίζει τόσο το sub-6 όσο και το «millimeter-wave», το οποίο είναι ένας συναρπαστικός διαφοροποιητής έναντι της MediaTek. Ενώ η Qualcomm είναι τώρα στο chipset mmWave τρίτης γενιάς, η MediaTek δεν έχει κατασκευάσει ακόμη ένα και οι τελευταίες φήμες λένε ότι θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα του 2021.

Οι εταιρείες OnePlus και Vivo δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν το Snapdragon 480, αν και δεν θα είναι οι μόνες. Η Qualcomm λέει ότι κάποια τηλέφωνα που θα βασίζονται στο Snapdragon 480 θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του έτους.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS