ΑρχικήinetΤο νέο AR / VR headset της Apple θα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά

Το νέο AR / VR headset της Apple θα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες σχετικά με ένα AR / VR headset, που θα κυκλοφορήσει από την Apple στις αρχές του επόμενου έτους.

Apple headset

Σύμφωνα με μία έκθεση του The Information, το headset θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από δώδεκα κάμερες για εντοπισμό των κινήσεων των χεριών, μαζί με δύο οθόνες 8K εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και προηγμένη τεχνολογία eye tracking. Οι κάμερες θα μπορούσαν να πάρουν ένα βίντεο του πραγματικού κόσμου, να το περάσουν μέσα στο headset και να το εμφανίσουν στον χρήστη, δημιουργώντας «εφέ μικτής πραγματικότητας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κυκλοφορήσει εσωτερικές εικόνες από την Apple, που δείχνουν το «πρωτότυπο» του σετ από πέρυσι, οι οποίες δείχνουν ένα «κομψό, καμπύλο γείσο που συνδέεται με το πρόσωπο με ένα υλικό πλέγματος και με δυνατότητα ανταλλαγής κεφαλών».

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι το λουράκι που θα στερεώνει το headset στο κεφάλι του χρήστη, θα διαθέτει χωρική τεχνολογία ήχου, όπως τα AirPods Pro για μια εμπειρία surround sound, ενώ ένα άλλο προαιρετικό στήριγμα κεφαλής θα παρέχει επιπλέον διάρκεια ζωής μπαταρίας. Αυτά τα στηρίγματα κεφαλής είναι πολύ πιθανό να έρχονται σε διάφορα χρώματα.

headset

Η Apple λέγεται ότι αναπτύσσει πολλούς τρόπους για τον έλεγχο του headset, συμπεριλαμβανομένης μιας «συσκευής που μοιάζει με δαχτυλήθρα, που θα φοριέται στο δάχτυλο του χρήστη». Το headset θα μπορούσε επίσης να ανταποκρίνεται στις κινήσεις των ματιών και στις χειρονομίες των χρηστών, ενώ ένα πρωτότυπο που κυκλοφόρησε, είχε επίσης ένα φυσικό κουμπί στο πλάι.

Φημολογείται ότι η Apple συζητάει εσωτερικά την τιμή του headset, η οποία αγγίζει τα 2.500 ευρώ περίπου, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτή η τιμή θα έκανε σίγουρα το headset της Apple ένα εξειδικευμένο, υψηλής ποιότητας προϊόν, με την εταιρεία να θέτει έναν στόχο να δημιουργήσει μόνο 250.000 μονάδες κατά το πρώτο έτος της κυκλοφορίας του.

Ορισμένες από αυτές τις λεπτομέρειες έχουν αναφερθεί στο παρελθόν από το Mark Gurman του Bloomberg, το CNET και άλλες πηγές και το The Information συμφωνεί ότι το ακουστικό πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2022. Η Apple φημολογείται επίσης ότι εργάζεται σε ένα ζευγάρι πιο κομψών και προσιτών AR γυαλιών, αλλά αυτά δεν αναμένονται έως το 2023 ή και αργότερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS