ΑρχικήUpdatesGeckoLinux: Ενημέρωση νέας έκδοσης με το GNOME 3.38, KDE 5.21

GeckoLinux: Ενημέρωση νέας έκδοσης με το GNOME 3.38, KDE 5.21

Πέρυσι, το GeckoLinux που βασίστηκε στο openSUSE έφτασε με ένα ανανεωμένο ISO μετά από δύο χρόνια.

Συνεχίζοντας την τακτική κυκλοφορία του, οι προγραμματιστές έχουν πλέον ανακοινώσει μια νέα έκδοση 999.210221 για όλες τις εκδόσεις ROLLING που βασίζονται στο openSUSE Tumbleweed.

Το τελευταίο snapshot που δημιουργήθηκε απευθείας από τα μη τροποποιημένα repositories openSUSE Tumbleweed και Packman έρχεται με μια νέα έκδοση πολλών διαθέσιμων περιβαλλόντων desktop.

GeckoLinux

Για παράδειγμα, εφαρμογές KDE Plasma 5.21 με Framework 5.79.0 και KDE 20.12, GNOME 3.38, Xfce 4.16, Cinnamon 4.8.6, Mate 1.24.1 και LXQt 0.16.

Επιπλέον, αναβάθμισε επίσης το desktop Budgie, το οποίο αναβίωσε πέρυσι, στην τελευταία έκδοση v10.5.2 με βελτιωμένη συμπεριφορά εικονιδίων desktop Nemo και εξάλειψε το transparency από το κάτω panel για καλύτερη ορατότητα και αντίθεση.

Επιπλέον, έχει ενημερώσει διάφορες εκδόσεις component του desktop Pantheon, το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με το Budgie πέρυσι.

Το νέο ISO έχει συμπεριλάβει τον πυρήνα Linux μακροπρόθεσμης υποστήριξης (LTS) 5.10.16, το πρόγραμμα εγκατάστασης συστήματος Calamares 3.2.27 για εύκολες αλλά και ισχυρές επιλογές για αξιόπιστη εγκατάσταση του live συστήματος και προεγκατεστημένες εφαρμογές για το συγκεκριμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας.

Η GeckoLinux συνέχισε επίσης να προσφέρει υποστήριξη για ιδιόκτητες μορφές πολυμέσων, hardware drivers, firmware και πρόσθετες εφαρμογές πολυμέσων εγκατεστημένες από το χρήστη, οι οποίες τώρα λειτουργούν αυτόματα με περιορισμένους κωδικοποιητές πολυμέσων.

Επιτέλους, οι «ROLLING» διαθέτουν πλέον προκαθορισμένα repositories Google και Skype για προαιρετική εγκατάσταση. Όπως ίσως γνωρίζετε, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε πακέτα RPM τρίτων χρησιμοποιώντας τον γραφικό διαχειριστή πακέτων YaST.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε την τελευταία έκδοση του GeckoLinux v999.210221, αρπάξτε την ROLLING έκδοση ISO από την επίσημη σελίδα.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS