ΑρχικήinetΤο Μαϊάμι σκέφτεται να πληρώνει τους εργαζομένους σε Bitcoin

Το Μαϊάμι σκέφτεται να πληρώνει τους εργαζομένους σε Bitcoin

Η Δημοτική Επιτροπή του Μαϊάμι, ανακοίνωσε ότι εξετάζει μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι της πόλης θα μπορούν να πληρώνονται σε Bitcoin στο μέλλον.

Bitcoin

Όπως ανέφερε η Coin Telegraph, ο δήμαρχος της πόλης, Francis Suarez, δήλωσε στο Twitter ότι μετά την υποστήριξη του ψηφίσματός του από τους τοπικούς αξιωματούχους, ένας κατάλληλος πάροχος θα είναι σε θέση να προσφέρει στους υπαλλήλους ένα ποσοστό του μισθού τους σε Bitcoin (BTC).

Αυτό θα επιτρέπει στους κατοίκους να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε Bitcoin και θα επιτρέπει επίσης στον διαχειριστή της πόλης να συνεργαστεί με την κομητεία του Μαϊάμι για την καταβολή φόρων σε Bitcoin“, ανακοίνωσε ο Suarez.

Η πρόταση έχει επίσης υποβληθεί στον κρατικό νομοθέτη, ώστε το BTC να θεωρείται “ένα αποδεκτό νόμισμα στο οποίο θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επενδύσουμε στο μέλλον.”

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο προώθησης της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στο Μαϊάμι θα μπορούσε να επιτρέψει την καταβολή μερικού ή του συνόλου του μισθού σε BTC και η επιτροπή ενέκρινε το ψήφισμα 4-1, ώστε να εξεταστεί πώς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες ρυθμίσεις μισθών.

Μαϊάμι

Το ψήφισμα είναι μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την πολιτεία, ώστε το Μαϊάμι να μετατραπεί σε ένα καινοτόμο hotspot και έναν τομέα που “περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες“.

Εάν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα στο μέλλον, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες και πορτοφόλια που υποστηρίζουν κρυπτονομίσματα για να πληρώσουν τοπικούς φόρους και για αστικές υπηρεσίες. Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι τα κεφάλαιά τους θα αυξηθούν περισσότερο, καθώς το BTC αυξάνεται σημαντικά. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί καλά πριν υλοποιηθεί, αφού οι τιμή του Bitcoin έχει την τάση να αυξάνεται και να μειώνεται δραματικά.

Για παράδειγμα, η αξία του Bitcoin αυξήθηκε κατά περίπου 7% αυτόν τον μήνα μετά από ένα tweet του επιχειρηματία Elon Musk που αποκάλυψε ότι η Tesla είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε BTC.

Το BTC έχει αυξηθεί, από μια τιμή στο εύρος των 22.000 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020 σε 34.000 $ τον Ιανουάριο και τώρα πλησιάζει τα 47.000 δολάρια. Όμως έχουν υπάρξει και στιγμές που η τιμή του μειώθηκε κατά χιλιάδες δολάρια σε μία μόνο νύχτα.

Πηγή: ZDNet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS