ΑρχικήinetΠύργοι τηλεφωνίας πυρπολήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού

Πύργοι τηλεφωνίας πυρπολήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού

κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και έχει γίνει το βασικό ζήτημα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους στις μέρες μας. Όπως είναι λογικό σε τέτοιες καταστάσεις, πολλές είναι και οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον τρεις πύργοι τηλεφωνίας πυρπολήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και όσο και οι αρχές της χώρας, πιστεύουν ότι αιτία αυτών των καταστροφών είναι μία θεωρία συνομωσίας, που συσχετίζει την εξάπλωση του κορωνοϊού με την ανάπτυξη του δικτύου 5G, η οποία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεωρία συνωμοσίας 5G-κορωνοϊού

Μία αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας, η οποία κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το NextDoor, υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός σχετίζεται με την ανάπτυξη του δικτύου 5G. Ξεκίνησε από την Ουχάν, καθώς η Κίνα έχει αναπτύξει αυτό το δίκτυο και εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες που έχουν επίσης αναπτύξει το 5G. 

Ωστόσο, η θεωρία συνωμοσίας δεν αναφέρει το γεγονός ότι κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν και σε χώρες όπως η Ιαπωνία και το Ιράν, όπου δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα το 5G.

Η θεωρία φαίνεται να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και πολλοί από τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου «επιτίθενται» σε εργάτες που εγκαθιστούν καλώδια οπτικών ινών και γραμμές τηλεφωνίας. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα άσχημα από τον ιό και οι υπηρεσίες τηλεφωνίας είναι ζωτικής σημασίας εν μέσω καραντίνας.  

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την θεωρία συνωμοσίας, αφού αναφέρει ότι το δίκτυο 5G είναι αυτό που δημιουργεί τον κορωνοϊό, αφού «ρουφάει το οξυγόνο από τους πνεύμονές μας».

Θα μπορούσε το 5G να σχετίζεται με τον κορωνοϊό;

Αυτή η θεωρία δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Μία φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου μάλιστα προσπάθησε να ερευνήσει το ζήτημα αυτό. Όπως ανακάλυψε, τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιεί το δίκτυο 5G, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες πολύ χαμηλότερες από τις διεθνείς οδηγίες.  

Καταδικάζοντας την πράξη εμπρησμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone UK, Nick Jeffery, δήλωσε: “Αυτό είναι πλέον ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Οι αστυνομικές και αντιτρομοκρατικές αρχές το διερευνούν. “

Το YouTube δήλωσε επίσης στο The Guardian, ότι θα αφαιρέσει τα βίντεο που προωθούν τη θεωρία συνωμοσίας 5G-κορωνοϊού από την πλατφόρμα του και θα καταβάλει προσπάθειες για την καταστολή αυτού του περιεχομένου.

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, εάν δεν προέρχονται από κάποια έγκυρη πηγή, ώστε να μην επηρεαζόμαστε από αβάσιμες θεωρίες και να μην διαδίδουμε την παραπληροφόρηση, η οποία συχνά οδηγεί σε ακραίες ενέργειες όπως έγινε σε αυτή την περίπτωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS