ΑρχικήinetΓυμνός άνδρας συμμετέχει "κατά λάθος" σε Zoom meeting σχολείου!

Γυμνός άνδρας συμμετέχει “κατά λάθος” σε Zoom meeting σχολείου!

Το Zoom meeting είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή video meeting, εξυπηρετώντας ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις πολλών χωρών κατ’οίκον περιορισμός ενόψει της πανδημίας του Κοροναϊού. Ωστόσο, ένα σχολείο στη Νορβηγία έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τη δημοφιλή εφαρμογή video meeting. Αυτό οφείλεται σε ένα απρόβλεπτο περιστατικό που έλαβε χώρα, καθώς ένας γυμνός άνδρας εμφανίστηκε στο Zoom κατά τη διάρκεια μιας σύνδεσης που πραγματοποιείτο για video διδασκαλία. Σύμφωνα με τον νορβηγικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK, ο γυμνός άνδρας εμφανίστηκε στο Zoom μπροστά σε πολλά μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. Ένας εμπειρογνώμονας που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό επεσήμανε ότι ορισμένοι “αναζητούν” links.
Το περασμένο έτος, ερευνητές ασφαλείας δήλωσαν στο TechCrunch ότι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να ακούν οποιοδήποτε video meeting του Zoom και του Webex βρίσκοντας και αλλάζοντας τα video IDs. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αυτό κατέστη δυνατό επειδή πολλά video meetings δεν προστατεύονται από κάποιον κωδικό πρόσβασης. Το σχολείο και οι εργασιακοί χώροι σε όλο τον κόσμο καταφεύγουν στο Zoom για να πραγματοποιήσουν video meetings καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον Κοροναϊό COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται. Υπάρχουν περίπου 523.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε όλο τον κόσμο από την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η Νορβηγία έχει μέχρι στιγμής πάνω από 3.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού λέγεται ότι βρίσκεται σε κάποιο είδος lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του Κοροναϊού αλλά και να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των συστημάτων υγείας των χωρών. Έτσι, η συνεχιζόμενη παγκόσμια απομόνωση έχει αναγκάσει τις εταιρείες να έχουν επικοινωνία με το προσωπικό τους που εργάζεται από το σπίτι μέσω της εφαρμογής του Zoom meeting η οποία έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα video meeting όχι μόνο για απομακρυσμένους εργαζομένους αλλά και για αναψυχή και διασκέδαση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS