ΑρχικήsecurityOurMine: hacked το TechCrunch και το Variety

OurMine: hacked το TechCrunch και το Variety

Η OurMine είναι μια ομάδα hacker από τη Σαουδική Αραβία, που συνηθίζει να παραβιάζει CMS (Content Management System). Η ομάδα το τελευταίο διάστημα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο Variety.com αλλά και στη ιστοσελίδα τεχνολογίας TechCrunch.

Η ομάδα κατάφερε να υποκλέψει τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού ενός αρθρογράφου και από εκεί έστειλαν ένα ενημερωτικό δελτίο σε όλους τους συνδρομητές της ιστοσελίδας που έγραφε “hacked από τους #OurMine – [.Σημαντικό] διαβάσετε το μήνυμα !!”techcrunch ourmine

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, και η Variety ζήτησε συγνώμη από τους χρήστες της και τους συνδρομητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει ένδειξη η ομάδα έκλεψε προσωπικές πληροφορίες χρηστών κατά τη διάρκεια του σύντομου χρονικού διαστήματος που είχε πρόσβαση στο site.

Στο τέλος του Ιουλίου, αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα επιτέθηκε και στο site TechCrunch. Οι hackers κατάφεραν να δημοσιεύσουν ένα “άρθρο” με τίτλο “OurMine Team! – Σημαντικό μήνυμα”

Ακριβώς όπως η Variety, η ομάδα του TechCrunch αναγνώρισε το περιστατικό και ανέφερε ότι “το hack φαίνεται να έγινε σε ένα λογαριασμό ενός εκ των αρθρογράφων του TechCrunch.”

Η ομάδα συνηθίζει να παραβιάζει ιστοσελίδες για να υποδεικνύει δήθεν κενά ασφαλείας. Δεν υποκλέπτει λογαριασμούς χρηστών και γενικότερα προσωπικά δεδομένα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν συλλάβει τους hackers ακόμα, αν και τα στοιχεία τους είναι γνωστά από δύο διαφορετικά doxing.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS