ΑρχικήinetΝα γιατί η C είναι η προεπιλεγμένη μονάδα δίσκου στα Windows

Να γιατί η C είναι η προεπιλεγμένη μονάδα δίσκου στα Windows

diskletters-μονάδα

Ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει σχεδόν τον καθένα από εμάς κάποια στιγμή, έχει απαντηθεί

Οι υπολογιστές, οι οποίοι θεωρούνταν ως μια πολυτέλεια πριν από μερικά χρόνια είναι πλέον μια αναγκαιότητα. Οι υπολογιστές κάνουν τη ζωή ευκολότερη για σχεδόν όλους μας. Τα Windows είναι ένα κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των χρηστών υπολογιστή. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται κυρίως σε τομείς όπου οι υπολογιστές δεν χρησιμοποιούνται για τεχνικά καθήκοντα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συνήθως αγνοούμε και το ερώτημα σχετικά με την ονομασία της προεπιλεγμένης μονάδας δίσκου στα Windows είναι ένα από αυτά.

Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, δεδομένου ότι δεν ακολουθεί κανένα κανόνα. Λογικά το Α θα έπρεπε να είναι η προεπιλεγμένη μονάδα δίσκου. Τότε γιατί τα Windows έκαναν κάτι τέτοιο;

pws-apantisete-stin-pio-krisimi-erwtisi-tis-sinenteuksis-624x394

Στην πραγματικότητα ο λόγος είναι ιστορικός. Και αυτό έχει σχέση με τις κλασικές μονάδες δισκέτας. Πριν οι σκληροί δίσκοι γίνουν πρότυπο (1980), οι δισκέτες χρησιμοποιήθηκαν για την εκκίνηση των υπολογιστών. Αυτές ήταν διαθέσιμες σε δύο μεγέθη εκείνη την περίοδο: 5 1/4 “και 3 1/2”.

Οι δύο αυτές μονάδες δισκέτας ήταν χαρακτηρισμένες ως Τοπικός δίσκος (Α) και Τοπικός δίσκος (Β). Μετά την εφεύρεση του σκληρού δίσκου, δημιουργήθηκε και μια δισκέτα μεγέθους 8 ιντσών.

Η μονάδα σκληρού δίσκου ονομάστηκε C. Μόλις οι σκληροί δίσκοι έγιναν το πρότυπο και οι δισκέτες κατέστησαν άνευ αντικειμένου, τα ονόματα Α και Β εξαφανίστηκαν.

Ως αποτέλεσμα, άλλοι δίσκοι εκτός από τον προεπιλεγμένο δίσκο (C) χαρακτηρίζονται ως D, E κλπ. Οι δίσκοι DVD και USB είναι χαρακτηρισμένοι ως F, G και ούτω καθεξής.

Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτησή μας.

Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε να μετονομάσετε την προεπιλογή σας, σε ό, τι γράμμα θέλετε, αν φυσικά δεν υπάρχει άλλος δίσκος με το ίδιο αλφάβητο.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS