ΑρχικήinetAmazon: Προσοχή στα ληγμένα προϊόντα που πουλάει

Amazon: Προσοχή στα ληγμένα προϊόντα που πουλάει

Είναι γνωστό ότι η αγορά της Amazon αποτελείται από εκατομμύρια εξωτερικούς πωλητές. Πλέον όμως έχει μετατραπεί και σε «παντοπωλείο» για πολλούς αγοραστές.

Το τελευταίο διάστημα όμως, έχει παρατηρηθεί από πολλούς καταναλωτές ότι, πέρα από το ευρύτερο Amazon Marketplace που είχε σημαντικά προβλήματα με μη ασφαλή προϊόντα που πουλούσε, πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι και το “Grocery Section” καθώς πουλάει τρόφιμα που έχουν λήξει.

amazon

Αυτά μπορεί να είναι προϊόντα για μωρά, κρέμα για τον καφέ, granola bars μέχρι και κονσέρβες με κρέας. Το “consumer safety” ανησυχεί ότι καθώς η αγορά μεγαλώνει, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Το CNBC έψαξε την κατηγορία Grocery & Gourmet στην Amazon και εντόπισε σχόλια με παράπονα πελατών σχετικά με την καυτή σάλτσα, τα μπιζέλια, τα granola bars, τις βρεφικές τροφές, καθώς και ψαροκροκέτες που ήταν όλα ληγμένα.

Οι πωλητές της Amazon παίρνουν κυρίως τα προϊόντα τους από κλειστές αποθήκες ή από καταστήματα που κάνουν εκκαθάριση. Υποχρεούνται επίσης να ενημερώνουν την Amazon για την ημερομηνία λήξης των προϊόντων καθώς και να εγγυώνται ότι το προϊόν έχει ένα υπόλοιπο χρόνο ζωής 90 ημερών.

amazon

Το εάν η πολιτική της Amazon είναι αποτελεσματική είναι ένα άλλο ερώτημα, λένε οι ειδικοί για την ασφάλεια των τροφίμων.

Τα πασίγνωστα σε όλους μας Hot & Spicy Doritos έχουν αξιολογηθεί πολλές φορές από καταναλωτές ότι τα παρέλαβαν λίγες μέρες πριν λήξουν. Επίσης, το δημοφιλές νερό Fiji φαίνεται ότι έχει φτάσει σε καταναλωτές με ανακυκλωμένα μπουκάλια που περιείχαν νερό βρύσης.

Πολλοί καταναλωτές έχουν έρθει σε επαφή με την Amazon για να την ενημερώσουν για ληγμένες κρέμες γάλακτος ή brownies, μάταια όμως καθώς δε δεχόντουσαν την επιστροφή χρημάτων.

amazon

Η Amazon δήλωσε ότι ήταν μεμονωμένα περιστατικά που δεν απαιτούσαν την επιβολή μέτρων κατά των πωλητών ή την απομάκρυνση οποιωνδήποτε προϊόντων. Πολλά από τα προϊόντα βέβαια συνεχίζουν να λαμβάνουν παράπονα ότι έχουν λήξει.

Οι εκπρόσωποι της ασφάλειας τροφίμων δήλωσαν εξοργισμένοι ότι οι ημερομηνίες λήξης είναι ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να ελέγχει η εταιρία και ότι θα πρέπει άμεσα να αλλάξει τη διαδικασία των ελέγχων της.

amazon

Από την άλλη μεριά, οι πωλητές τροφίμων έχουν πρόβλημα με το ότι οι καταναλωτές γενικά δε γνωρίζουν αν αγοράζουν από έναν μεγάλο πωλητή, έναν μικρό πωλητή ή από την ίδια την Amazon. Συχνά περιπλέκουν στο μυαλό τους, τους πωλητές που μπορεί να έχουν ένα εξαιρετικό προϊόν με αυτούς που έχουν ληγμένα. Επίσης, πολλές φορές  όταν οι αγοραστές λαμβάνουν προϊόντα που έχουν λήξει, συχνά αφήνουν αρνητικές κριτικές ή αξιολογήσεις για τον κατασκευαστή, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πώληση.

Εκείνοι πάντως που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αγορά αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Amazon να διορθώσει αυτό το χάος.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS