ΑρχικήsecurityΘα μπορούσε το Ransomware να ανεβάσει την τιμή του Bitcoin;

Θα μπορούσε το Ransomware να ανεβάσει την τιμή του Bitcoin;

 

Δυστυχώς, μέσα από έρευνες είδαμε ότι το 2019 ο αριθμός των ransomware επιθέσεων έχει αυξηθεί κατά πολύ. Η μέθοδος πληρωμής που επιλέγεται κατά κύριο λόγο για παράνομες αγορές είναι το Bitcoin. Και το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Θα μπορούσαν οι διακυμάνσεις στην αξία του Bitcoin να συνδεθούν με την αύξηση των παράνομων αγορών;

Το U.S Department of State, τα σχολεία του δημόσιου τομέα, τα νοσοκομεία και οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο πέφτουν θύματα επιθέσεων ransomware. Σύμφωνα με μια έρευνα του Malwarebytes, σημειώθηκε αύξηση κατά 363% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι hackers χρησιμοποιούν ransomware για την κρυπτογράφηση αρχείων στον υπολογιστή των θυμάτων, και η κρυπτογράφηση γίνεται φυσικά για την επιλογή της μεθόδου πληρωμής.

ransomware

Μία έρευνα από την Emisoft έδειξε ότι το μέσο ransom αυξήθηκε κατά 89% στα 12.762 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Προσέθεσε επίσης, ότι το bitcoin χρησιμοποιήθηκε στο 98% όλων των πληρωμών ransom.

Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι ο κύριος τρόπος πληρωμής σε αυτές τις επιθέσεις και υπάρχει μια πιθανότητα ότι όσοι πληρώνουν έτσι αυξάνουν τη ζήτηση του Bitcoin και κατά συνέπεια την τιμή του.

Επιπλέον, αναφέρθηκε από την Emisoft ότι η WannaCry επίθεση του 2017, η οποία μόλυνε περισσότερους από 300.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, είχε αντίκτυπο στις τιμές του Bitcoin την εποχή εκείνη. Πρόσθεσε επίσης ότι φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των επιθέσεων ransomware και των τιμών του bitcoin.

ransomware

Από την άλλη, ο Cybersecurity καθηγητής, Alan Woodward, τόνισε ότι το ransomware μπορεί να μην εμπλέκεται στην τιμή του bitcoin, καθώς είναι τόσο ασταθής που θα μπορούσαν να συνδυαστούν πολλοί παράγοντες. Ένας από αυτούς τους παράγοντες θα μπορούσε να είναι ότι οι εταιρείες που περιμένουν μια επίθεση ransomware μπορεί να έχουν ήδη αγοράσει bitcoin για να είναι σε ετοιμότητα. Κάτι που σημαίνει ότι θα επηρεάσει την τιμή του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS