Αρχικήsecurity74 groups στο marketplace του Facebook πωλούν παράνομες υπηρεσίες

74 groups στο marketplace του Facebook πωλούν παράνομες υπηρεσίες

Οι hackers χρησιμοποιούν δεκάδες ομάδες στο marketplace του Facebook για τη διεξαγωγή παράνομων υπηρεσιών και ανταλλαγών. Αντί να επιλέξουν κρυφές υπηρεσίες, οι κυβερνοεγκληματίες προτιμούν την δημοφιλή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Talos, υπάρχουν αρκετές ομάδες στο Facebook που συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες, μερικές από τι οποίες είναι ενεργές 8 χρόνια απαριθμώντας χιλιάδες μέλη.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 74 ομάδες με κακόβουλη δραστηριότητα όπως πώληση και εμπορία κλεμμένων πληροφοριών τράπεζας / πιστωτικής κάρτας, διαπιστευτήρια, διαπιστευτήρια λογαριασμού και Email spamming εργαλείων.

Οι ομάδες είχαν περισσότερα από 385.000 μέλη και μερικά από τα ονόματα τους είναι: “Spam Professional”, “Spammer & Hacker Professional”, “Facebook hack (phishing)” και πολλά άλλα.

Οποιοσδήποτε χρήστης του Facebook μπορεί να εντοπίσει αυτές τις ομάδες αναζητώντας λέξεις-κλειδιά όπως “spam” ή “CVV” και ο αλγόριθμος Facebook θα προτείνει παρόμοια groups, κάνοντας την δουλειά των hackers ευκολότερη.

Facebook

Οι ερευνητές βρήκαν αρκετά posts όπου “οι χρήστες πωλούσαν αριθμούς πιστωτικών καρτών και τα συνοδευτικά CVV, μερικές φορές με έγγραφα ταυτότητας ή φωτογραφίες που ανήκαν στα θύματα”.

Πωλούνται και προϊόντα όπως μεγάλες λίστες με emails και στοιχεία λογαριασμού διαφόρων οργανισμών και κυβερνητικών φορέων καθώς και πληρωμές που υποβάλλονται μέσω cryptocurrencies.

Σύμφωνα με την έρευνα, όλες οι κακόβουλες ομάδες καταργήθηκαν άμεσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που το Facebook αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση, καθώς το 2018 είχε δεχτεί κατηγορίες ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούσαν ομάδες για παράνομες υπηρεσίες.

Πληροφοριακά, πριν μερικές μέρες, μάλιστα, πάνω από 540 εκατομμύρια προσωπικοί λογαριασμοί χρηστών του Facebook που περιλαμβάνουν σχόλια, αντιδράσεις, ονόματα λογαριασμών, FB IDs εκτέθηκαν δημόσια. Όλα τα δεδομένα συλλέχθηκαν και αποθηκεύτηκαν από τρίτους προγραμματιστές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS