ΑρχικήsecurityHackers φυλακίζονται επειδή παραβίασαν λογαριασμό στο Facebook

Hackers φυλακίζονται επειδή παραβίασαν λογαριασμό στο Facebook

Facebook

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Akwa Ibom State (Νιγηρία) έκρινε ένοχους δύο hackers του Facebook και τους τιμώρησε με τρία χρόνια φυλάκισης για απάτη στο διαδίκτυο.

Το ταξίδι τους προς τη φυλακή ξεκίνησε ως εξής: ένας χρήστης έκανε καταγγελία στην EFCC, (ο κυβερνητικός οργανισμός, που ασχολείται με τα οικονομικά εγκλήματα στη Νιγηρία) σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του στο Facebook και, προσποιούμενοι τον ίδιο, έστελναν περίεργα μηνύματα στους φίλους του και ζητούσαν χρήματα. Μερικοί από τους φίλους, όντως, έστειλαν τα χρήματα στους απατεώνες.

Την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι δύο δράστες, στις 8 Φεβρουαρίου 2019, δήλωσαν αθώοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες της EFCC, για παραβίαση, πλαστοπροσωπία και κλοπή.

Ωστόσο, η δίκη συνεχίστηκε και παρουσιάστηκε ως μάρτυρας ο Mustapha I. Suleman, ένας ερευνητής της EFCC, ο οποίος προσκόμισε στους δικαστές πολλά έγγραφα, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τραπεζικοί λογαριασμοί, που βρίσκονταν στο όνομά των δραστών αλλά και κάποια αποδεικτικά στοιχεία, που είχε συλλέξει το άτομο που έκανε την καταγγελία. Τα έγγραφα έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.

Κατά το επαναληπτικό δικαστήριο, οι δυο κατηγορούμενοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους και παραδέχτηκαν την ενοχή τους. Μετά την ομολογία των δραστών και τα αποδεικτικά στοιχεία, το δικαστήριο αποφάσισε να τους τιμωρήσει με τρία χρόνια φυλάκιση, χωρίς δυνατότητα πληρωμής εγγύησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS