ΑρχικήinetΦωτογραφία στο WhatsApp στέλνει στη φυλακή 11 εμπόρους ναρκωτικών!

Φωτογραφία στο WhatsApp στέλνει στη φυλακή 11 εμπόρους ναρκωτικών!

Το αστυνομικό τμήμα της Νότιας Ουαλίας κατάφερε να καταδικάσει 11 εμπόρους ναρκωτικών χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από μια φωτογραφία του WhatsApp.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί κατέλαβαν και εξέτασαν ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ένας από τους υπόπτους και ανακαλύψαν μια φωτογραφία που στάλθηκε στο WhatsApp και έδειχνε ένα ανδρικό χέρι που κρατούσε δισκία έκστασης.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια σύγκριναν το δακτυλικό αποτύπωμα στη φωτογραφία με έναν από τους υπόπτους διαπιστώνοντας πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο. Μεταγενέστερες έρευνες οδήγησαν στην σύλληψη δέκα ακόμη ενόχων.WhatsApp

Μετά την προσεκτική επιθεώρηση του τηλεφώνου, το οποίο προφανώς δεν προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης, η αστυνομία εντόπισε πολλά μηνύματα που αποδείκνυαν την εμπλοκή του χρήστη στην πώληση ναρκωτικών.

H αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ισχυρίζεται ότι η εξέταση αποδεικτικών στοιχείων που βρίσκονται σε μια κινητή συσκευή αποδεικνύεται μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους διεξαγωγής μιας έρευνας.

Και ενώ η εξέταση δεδομένων μιας κινητής συσκευής αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους ερευνητές, είναι δυνατή μόνο όταν οι συσκευές δεν είναι κρυπτογραφημένες. Οι συσκευές που προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης δημιουργούν ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το FBI δεν μπορεί να αποσπάσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Πληροφοριακά, το FBI έχει ζητήσει από εταιρείες όπως η Apple να βοηθήσουν στην παραβίαση των κωδικών πρόσβασης των συσκευών, αλλά μέχρι στιγμής όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν άμεσα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS