ΑρχικήinetΥπάλληλος της Microsoft εμπλέκεται σε επιθέσεις ransomware

Υπάλληλος της Microsoft εμπλέκεται σε επιθέσεις ransomware

O 41χρόνος μηχανικός της Microsoft, Raymond Uadiale, κατηγορείται για εμπλοκή σε μια σειρά επιθέσεων με ransomware που απέφεραν περίπου 130.000 δολάρια από τα θύματα που συμφώνησαν να πληρώσουν για το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ο Raymond Uadiale φέρεται να συνεργάστηκε με τον hacker K!NG για την πραγματοποίηση της μόλυνσης εκατοντάδων συστημάτων με το Reveton ransomware.

Ο K!NG χρησιμοποιούσε προπληρωμένες κάρτες GreenDot MoneyPak για να συλλέξει τα λύτρα και τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τον κώδικα στο UI του ransomware που είχε μολύνει τους υπολογιστές τους. Στη συνέχεια, ο hacker μεταβίβαζε τα κεφάλαια από τα θύματά του σε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες, τις οποίες αποκτούσε ο Uadiale χρησιμοποιώντας το όνομα Mike Roland.

Το Reveton ransomware χρησιμοποιούσε τα λογότυπα του FBI και της NSA για να ενημερώσει τα θύματα ότι οι υπολογιστές τους ήταν κλειδωμένοι λόγω υποψιών για λήψη και διανομή παράνομου περιεχομένου. Η χρήση λογοτύπων από διάφορες κρατικές υπηρεσίες εξαπάτησε τα θύματα των hackers, πείθοντας αρκετούς να πληρώσουν τα λύτρα.Microsoft

Από τα 130.000 δολάρια ο Uadiale έλαβε το 30% ενώ ο K!NG το υπόλοιπο 70%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft γνωρίζει την υπόθεση και την διερευνά. Από την άλλη πλευρά,  ο δικηγόρος του Uadiale αναφέρει ότι όλα συνέβησαν για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ο πελάτης του τώρα «είναι εξαιρετικά υπεύθυνος και συνεργατικός».

Ο υπάλληλος της Microsoft αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και προς το παρόν αφέθηκε ελεύθερος (με εγγύηση) πληρώνοντας αντίτιμο ύψους 100.000 δολαρίων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS