ΑρχικήinetTo Google Talk To Books κάνει ταχύτερη την αναζήτησή σας

To Google Talk To Books κάνει ταχύτερη την αναζήτησή σας

TalkΤην περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε ένα νέο εργαλείο αναζήτησης που βασίζεται στην μηχανική εκμάθηση και μπορεί να διαβάσει περισσότερα από 100.000 βιβλία στο Google Books σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Ονομάζεται “Talk To Books” λόγω της ικανότητάς του να βρίσκει απαντήσεις σε τυχαία ερωτήματα των ανθρώπων, χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνικές αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τις σκέψεις σας στη γραμμή αναζήτησης του Talk to Books και θα εμφανίσει αποσπάσματα από βιβλία που σχετίζονται με τις ερωτήσεις σας.

Το Talk to Books δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν μια εναλλακτική λύση της κανονικής αναζήτησης της Google, αλλά σαν ένα πειραματικό εργαλείο AI, που έχει σχεδιαστεί για την καλύτερη κατανόηση της γλώσσας. Παρόλο που διαθέτει ένα πλαίσιο αναζήτησης, η θεμελιώδης προσέγγισή του είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιεί το παραδοσιακό εργαλείο αναζήτησης της εταιρείας.

Σε ένα blog post, ο Ray Kurzweil, δήλωσε ότι το Talk to Books είναι ένας νέος τρόπος αλληλεπίδρασης με τα βιβλία, ο οποίος μπορεί να κάνει έρευνα σε επίπεδο προτάσεων. Εκτελεί “σημασιολογικές αναζητήσεις” οι οποίες βασίζονται στο “νόημα”, αντί για λέξεις-κλειδιά και φράσεις.

Η νέα μηχανή αναζήτησης “Talk to Books” της Google μπορεί να σας σώσει πολύτιμο χρόνο αναζήτησης. Η ανάπτυξη της σημασιολογικής αναζήτησης αντλεί την έμπνευσή της από το ερευνητικό project του Kurzweil και της ομάδας του, παράλληλα με την ανάπτυξη μιας βελτιωμένης έκδοσης της δυνατότητας Smart Reply της Google. Ωστόσο τα δύο projects διαφέρουν στο γεγονός ότι το Smart Reply, επικεντρώνεται σε παραγράφους, ενώ το εργαλείο AI εμφανίζει αποτελέσματα αντιστοιχώντας μεμονωμένες προτάσεις.

Οι χρήστες που κάνουν ερωτήσεις ενδέχεται να ανακαλύψουν απροσδόκητους τίτλους και συγγραφείς, σύμφωνα με τον Kurzweil.

Η Google δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα με την επωνυμία “Semantic Experiences” για να παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία. Διαθέτει ένα παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται ‘Semantris’ που δείχνει πώς το Google AI έχει μάθει να προβλέπει σημασιολογικές συνδέσεις μεταξύ των λέξεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS