ΑρχικήinetΟ Donald Trump κατηγορεί την Samsung για χαμένα μηνύματα της FBI

Ο Donald Trump κατηγορεί την Samsung για χαμένα μηνύματα της FBI

Το τελευταίο tweet του Donald Trump περιλαμβάνει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ποιος μπορεί να φταίει για τα χιλιάδες χαμένα μηνύματα κειμένου μεταξύ των πρακτόρων του FBI.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 50.000 μηνύματα που δεν μπορούν πλέον να ανακτηθούν και τα οποία ανταλλάχθηκαν από τον πρώην πράκτορα Peter Strzok και τη δικηγόρο Lisa Page. Και οι δύο εργάστηκαν για την έρευνα του Ειδικού Συμβουλίου σχετικά με τους πιθανούς δεσμούς του πρωθυπουργού με την Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

 Donald Trump

«Που είναι τα 50,000 σημαντικά μηνύματα μεταξύ των FBI πρακτόρων. Μήπως φταίει η Samsung;» αναφέρει ένα από τα tweet του προέδρου.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πώς συμμετέχει η Samsung στη υπόθεση των χαμένων μηνυμάτων, το FBI είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί συσκευές κατασκευασμένες από την εταιρεία της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με αναφορές, για όλα ευθύνεται ένα λογισμικό σφάλμα που διέγραψε όλα τα μηνύματα από τις συσκευές των Strzok και Page από τις 14 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 7 Μαΐου 2017.

Η Samsung έχει ήδη αρνηθεί να σχολιάσει τη δήλωση του Donald Trump, αλλά η CBSNews έχει περισσότερες πληροφορίες για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια μηνυμάτων:

Τα απολεσθέντα ημερολόγια συνομιλιών μεταξύ Strzok και Page πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν περιττά σχόλια για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο ο πράκτορας του FBI αποκαλεί “ηλίθιο” σε ένα μήνυμα κειμένου που στάλθηκε στην δικηγόρο το 2015.

Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επικαλέστηκε “τεχνικούς λόγους” για το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει μηνύματα κειμένου 5 μηνών μεταξύ των δύο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS