ΑρχικήsecurityΛογαριασμοί Outlook εκτίθεντο σε hackers για αρκετούς μήνες

Λογαριασμοί Outlook εκτίθεντο σε hackers για αρκετούς μήνες

λογαριασμοί

Επί τρεις ολόκληρους μήνες, ορισμένοι λογαριασμοί χρηστών του Outlook, ήταν εκτεθειμένοι σε hackers.

Η διαρροή δεδομένων ξεκίνησε όταν hackers, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό ενός support agent, από τον Ιανουάριο του 2019 έως τις 28 Μαρτίου 2019. Μέσω αυτού, οι hackers μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών χρηστών, τα ονόματα των φακέλων και τα subject lines των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.

Παρόλα αυτά, οι hackers δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα emails των χρηστών ή το συνημμένο περιεχόμενο μέσα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Η Microsoft άρχισε να ειδοποιεί τους χρήστες για την παραβίαση, με ένα email ασφαλείας, δηλώνοντας: “Η Microsoft λυπάται για την ταλαιπωρία που προκαλείται από αυτό το ζήτημα. Να είστε σίγουροι ότι η Microsoft λαμβάνει πολύ σοβαρά την προστασία των δεδομένων σας και οι ομάδες εσωτερικής ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής διερευνούν σχετικά με την επίλυση του ζητήματος, καθώς και την επιπρόσθετη ενίσχυση των συστημάτων και διαδικασιών για την αποτροπή της επανάληψης ενός τέτοιου συμβάντος.”

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι hackers δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του Outlook. Ωστόσο, η εταιρεία προέτρεψε τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους για να παραμείνουν ασφαλείς.

Επιπλέον, δεν έγινε λόγος για τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν λόγω της παραβίασης των δεδομένων από τη μεριά της εταιρείας.

Για την ιστορία, η Microsoft έχει εμπλακεί πρόσφατα σε μια παρόμοια κατάσταση, όπου ένας hacker κατάφερε να εισβάλει σε servers των Microsoft και Nintendo και να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες.

Κι ενώ η παραβίαση των δεδομένων έχει τώρα περιοριστεί, η Microsoft εξακολουθεί να πρέπει να λάβει ορισμένα μέτρα, προτού να γίνει το επόμενο Facebook!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS