ΑρχικήinetΗ Qualcomm αποκαλύπτει το Snapdragon 675 SoC για mid-range Smartphones

Η Qualcomm αποκαλύπτει το Snapdragon 675 SoC για mid-range Smartphones

SnapdragonΗ Qualcomm ανακοίνωσε ένα νέο Snapdragon 675 chipset για να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες κάμερας, παιχνιδιών και AI για mid-range smartphones.

Αυτός ο επεξεργαστής είναι επίσης ο πρώτος που θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 11nm. Το Snapdragon 675 είναι ο διάδοχος του επεξεργαστή Snapdragon 670 της Qualcomm που ξεκίνησε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η νέα διαδικασία έρχεται με οκτώ CPUs Kyro 460 (μέχρι 2GHz), εκ των οποίων δύο πυρήνες ARM A76 είναι υψηλής απόδοσης ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι πυρήνες απόδοσης ARM A55.

Το chipset έχει Adreno 612 GPU που είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερου επιπέδου σε σύγκριση με το Adreno 615 GPU του Snapdragon 670. Περιλαμβάνει όμως το μόντεμ Snapdragon X12 που επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα λήψης 600mbps και εγγενή υποστήριξη για οθόνη FHD +.

Υποστηρίζει μέχρι 8GB μνήμη RAM LPDDR4x και διαθέτει επίσης τεχνολογία Qualcomm Quick Charge 4+ onboard. Τα smartphones που θα διαθέτουν το Snapdragon 675 θα είναι διαθέσιμα από το 1ο τρίμηνο του 2019.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι με το νέο SoC, τα smartphones θα κολλάνε λιγότερο στα παιχνίδια γραφικών, όπως τα PUBG, Honor of Kings κ.α.

Αυτή τη φορά διαθέτει Aqstic Audio για να παρέχει καλύτερο ήχο surround στους χρήστες όταν παίζουν παιχνίδια. Η εταιρεία λέει επίσης ότι το νέο τσιπ θα προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση των παιχνιδιών κατά 30%, ενώ η περιήγηση στο διαδίκτυο θα δει μία αύξηση της τάξεως του 35%.

Το Snapdragon 675 θα υποστηρίζει επίσης τριπλές κάμερες με οπτικό ζουμ 5x. Προσφέρει ακόμα βελτιωμένες λήψεις Portrait και Bokeh, καθώς και υποστήριξη για βίντεο slow motion 480fps σε ανάλυση HD.

Όσον αφορά την τεχνολογία AI, οι Adreno GPU, Kyro CPU και Hexagon 685 DSP μαζί θα προσφέρουν face recognition και η διαδικασία αναγνώρισης θα γίνεται 3 φορές πιο γρήγορα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS