ΑρχικήinetΤο Google Chrome για Windows 10 στο ARM θα λανσαριστεί το 2019

Το Google Chrome για Windows 10 στο ARM θα λανσαριστεί το 2019

Η Google δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος υποστηρικτής της σύγχρονης πλατφόρμας των Windows της Microsoft και οι εφαρμογές της δεν υπάρχουν στο Microsoft Store για υπολογιστές ή τηλέφωνα.

Google

 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν σκέφτεται τις συσκευές των Windows 10 και όπως αποδεικνύεται, η ζωντανή απόδειξη είναι μια έκδοση του Google Chrome για τα Windows 10 στο ARM.

Μια έκθεση από την AA αποκαλύπτει ότι η Qualcomm, η οποία είναι η εταιρεία που προμηθεύει τα τσιπ για τα Windows 10 σε συσκευές ARM, συνεργάζεται ήδη με μια σειρά συνεργατών για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού τους για την πλατφόρμα. Το ντεμπούτο αυτής της νέας έκδοσης του Chrome θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο έτος.

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις διαφορετικές OEM. Περιμένω ότι θα το δείτε πιθανώς στο (δεύτερο) μισό του επόμενου έτους. Κάθε OEM θα αποφασίσει ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή λανσαρίσματος, αλλά εργαζόμαστε ενεργά σε αυτό “, ανέφερε ο ανώτερος διευθυντής της διαχείρισης προϊόντων Miguel Nunes της Qualcomm.

Ωστόσο, η Google θα φέρει τον Chrome στις πλατφόρμες των Windows 10 με τον δικό της τρόπο και το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα κυκλοφορήσει στο Microsoft Store.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμο για λήψη όπως μια εφαρμογή UWP και ο λόγος είναι τόσο απλός όσο θα μπορούσε να είναι: οι browser που δημοσιεύονται στο Microsoft Store πρέπει να χρησιμοποιούν το EdgeHTML και η Google δεν είναι προφανώς πρόθυμη να το αλλάξει.

Με άλλα λόγια, το Google Chrome δεν θα στοχεύει ειδικά στα Windows 10 σε S Mode, καθώς αυτή η έκδοση λειτουργικού συστήματος περιορίζεται στο Microsoft Store, αλλά θα εξακολουθεί να μπορεί να τρέχει στην πλατφόρμα χάρη στην υποστήριξη ARM.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν τους επόμενους μήνες καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή εάν η Google έχει διαφορετικά σχέδια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS