Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Κακόβουλη παραλλαγή του Google Photos στο Microsoft Store

Μια κακόβουλη εφαρμογή με το όνομα “Album by Google Photos” βρέθηκε στο Microsoft Store σήμερα, και προσποιείται ότι έχει δημιουργηθεί από την Google. Ενώ λοιπόν υποτίθεται ότι είναι μέρος του Google Photos, πρόκειται για ένα ad clicker όπου αυτόματα ανοίγει επανειλημμένος κρυφές διαφημίσεις.

Google Photos

Αρκετοί όμως είναι οι χρήστες που έχουν κατεβάσει και χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, και από τις κριτικές που φαίνονται στο Microsoft Store, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια αθώα  εφαρμογή.

Η εφαρμογή Album by Google Photos, είναι μια progressive web εφαρμογή, που δουλεύει όπως το Google Photos, αλλά με ένα ενσωματωμένο ad clicker.  Όσο η εφαρμογή εκτελείται, ο κρυφός ad clicker, φορτώνει διαφημίσεις και κάνει click σε αυτές, παράγοντας έσοδα για τους developers του.

Το πρόσθετο ad clicker αποτελείται από 3 επιπλέον αρχεία που μπορούν να βρεθούν στον φάκελο της εφαρμογής. Τα ονόματα της εφαρμογής είναι τα 3D.dll, Block Craft 3D.exe και Block Craft 3D.xr.

Όταν εκτελεστεί η εφαρμογή, ο χρήστης πρέπει να κάνει login στον λογαριασμό του. Η φόρμα που εμφανίζεται φαίνεται να είναι η επίσημη φόρμα της Google, και μετά από έλεγχο δεν διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή κλέβει τα credentials των χρηστών. Ωστόσο δεν θα σας προτείναμε να συνδεθείτε.

Αφού πραγματοποιηθεί η σύνδεση του χρήστη, η εφαρμογή συνδέεται σε μια διεύθυνση και κατεβάζει ένα configuration αρχείο, το οποίο περιέχει ρυθμίσεις όπως την συχνότητα που φορτώνονται διαφημίσεις. Αφού η εφαρμογή διαβάσει το configuration αρχείο, ξεκινάει να εκτελείται. Αφού ξεκινήσει η εκτέλεση, η διαφημίσεις  προβάλλονται κρυφά, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα από τον χρήστη να τις δει. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι διαφημίσεις οδηγήσουν σε tech support scams, όπου παίζουν ήχοι και λένε ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί, ο χρήστης μπορεί να το ακούσει, αλλά όχι να δει την σελίδα.

Δεν είναι γνωστό ακόμα το πως πέρασε του ελέγχους ασφάλειας της Microsoft η συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά ελπίζουμε ότι θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *