Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Adobe Flash Update Popups ίσως κρύβουν cryptominers

FlashΤο Adobe Flash είναι γνωστό ότι αποτελεί συχνά πεδίο τρωτών σημείων και περιβόητοι hackers το εκμεταλλεύονται από καιρό σε καιρό. Η χρήση ψεύτικων Adobe Flash update popups σε ιστότοπους, είναι ένας ακόμα τρόπος επίθεσης που χρησιμοποιείται συχνά.

Ακολουθώντας παρόμοια γραμμή, ένας πρόσφατος τύπος πλασματικής ενημερωμένης έκδοσης Flash, αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας της ομάδας 42 της Palo Alto Networks. Σε αντίθεση με προηγούμενα κακώς σχεδιασμένα κακόβουλα προγράμματα που ανακαλύφθηκαν, αυτό έρχεται με έναν επιπλέον τρόπο εξαπάτησης.

Δεδομένου ότι τα cryptominers  είναι η πιο επίκαιρη κατηγορία κακόβουλου λογισμικού, αυτή η ψεύτικη ενημέρωση του Flash εγκαθιστά ένα cryptominer XMRig. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς επεξεργασίας του υπολογιστή σας συνεχίζει να χρησιμοποιείται στο παρασκήνιο για την εξόρυξη δωρεάν ψηφιακών νομισμάτων.

Η έρευνα εντόπισε 113 παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού ψεύτικης ενημέρωσης από το Μάρτιο του 2018 με εκτελέσιμα αρχεία των Windows, που ξεκινούσαν με το AdobeFlashPlayer_. Ενώ 77 από αυτά περιείχαν κακόβουλο λογισμικό με μια ετικέτα CoinMiner, τα υπόλοιπα δείγματα είχαν άλλες ετικέτες.

«Τα Windows παρείχαν μια τυπική προειδοποίηση για έναν άγνωστο εκδότη, όπου τα θύματα μπορούν εύκολα να κάνουν κλικ σε ευπαθή Windows hosts», αναφέρει η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το network traffic που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μόλυνσης περιέχει κυρίως την ενημέρωση του Flash. Εντούτοις, σύντομα το cryptominer αρχίζει να δημιουργεί traffic που σχετίζεται με την εξόρυξη cryptocurrency XMRig.

Με τη βοήθεια του update traffic και των Adobe popup, αυτό το κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί σκληρά να εξαπατήσει τους χρήστες. Ωστόσο, εάν ένα σύστημα έχει καλό web filtering, το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να εντοπιστεί εύκολα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *