ΑρχικήsecurityAdobe Flash Update Popups ίσως κρύβουν cryptominers

Adobe Flash Update Popups ίσως κρύβουν cryptominers

FlashΤο Adobe Flash είναι γνωστό ότι αποτελεί συχνά πεδίο τρωτών σημείων και περιβόητοι hackers το εκμεταλλεύονται από καιρό σε καιρό. Η χρήση ψεύτικων Adobe Flash update popups σε ιστότοπους, είναι ένας ακόμα τρόπος επίθεσης που χρησιμοποιείται συχνά.

Ακολουθώντας παρόμοια γραμμή, ένας πρόσφατος τύπος πλασματικής ενημερωμένης έκδοσης Flash, αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας της ομάδας 42 της Palo Alto Networks. Σε αντίθεση με προηγούμενα κακώς σχεδιασμένα κακόβουλα προγράμματα που ανακαλύφθηκαν, αυτό έρχεται με έναν επιπλέον τρόπο εξαπάτησης.

Δεδομένου ότι τα cryptominers  είναι η πιο επίκαιρη κατηγορία κακόβουλου λογισμικού, αυτή η ψεύτικη ενημέρωση του Flash εγκαθιστά ένα cryptominer XMRig. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς επεξεργασίας του υπολογιστή σας συνεχίζει να χρησιμοποιείται στο παρασκήνιο για την εξόρυξη δωρεάν ψηφιακών νομισμάτων.

Η έρευνα εντόπισε 113 παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού ψεύτικης ενημέρωσης από το Μάρτιο του 2018 με εκτελέσιμα αρχεία των Windows, που ξεκινούσαν με το AdobeFlashPlayer_. Ενώ 77 από αυτά περιείχαν κακόβουλο λογισμικό με μια ετικέτα CoinMiner, τα υπόλοιπα δείγματα είχαν άλλες ετικέτες.

“Τα Windows παρείχαν μια τυπική προειδοποίηση για έναν άγνωστο εκδότη, όπου τα θύματα μπορούν εύκολα να κάνουν κλικ σε ευπαθή Windows hosts”, αναφέρει η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το network traffic που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μόλυνσης περιέχει κυρίως την ενημέρωση του Flash. Εντούτοις, σύντομα το cryptominer αρχίζει να δημιουργεί traffic που σχετίζεται με την εξόρυξη cryptocurrency XMRig.

Με τη βοήθεια του update traffic και των Adobe popup, αυτό το κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί σκληρά να εξαπατήσει τους χρήστες. Ωστόσο, εάν ένα σύστημα έχει καλό web filtering, το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να εντοπιστεί εύκολα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS