ΑρχικήinetΤα νέα Wi-Fi chips της Qualcomm, παρέχουν ταχύτητες δικτύου 10 Gbps

Τα νέα Wi-Fi chips της Qualcomm, παρέχουν ταχύτητες δικτύου 10 Gbps

Wi-FiΗ Qualcomm μόλις ανακοίνωσε μία νέα σειρά chipset Wi-Fi 60GHz – τα QCA64x8 και QCA64x1 που μπορούν να παρέχουν ταχύτητες δικτύου 10 + Gbps.

Φαίνεται ότι θα είναι η αρχή μιας νέας γενιάς υπερ-γρήγορου προτύπου Wi-Fi, που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Ωστόσο, μην περιμένετε ότι θα χρησιμοποιηθούν για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η τρέχουσα τεχνολογία Wi-Fi βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα μίας σημαντικής αναβάθμισης με το Wi-Fi 6. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα δούμε τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, router και άλλες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, να διαθέτουν υποστήριξη Wi-Fi 6.

Αλλά η ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με αυτό. Τα νέα chipsets πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η ασύρματη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε VR headsets. Στην ουσία είναι κάτι σαν ασύρματη σύνδεση που δημιουργήθηκε για έναν αποκλειστικό σκοπό.

Αυτή η τεχνολογία έχει την επίσημη ονομασία 802.11ay, επίσης γνωστή και ως WiGig. Χρησιμοποιεί ένα hardware 60GHz για την παράδοση περισσότερης ταχύτητας επιπρόσθετα με τα 2,4 GHz και 5 GHz radio bands που βρίσκονται στα κοινά Wi-Fi router.

Αλλά η υψηλή ταχύτητα έρχεται με ένα μειονέκτημα – το σήμα δεν μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο όταν ο πομπός και ο δέκτης βρίσκονται μέσα στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα εμπόδιο μεταξύ τους.

Αυτός ο περιορισμός καθιστά ασαφές αν αυτή η τεχνολογία θα είναι επιτυχής, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των παιχνιδιών VR και παρόμοιους σκοπούς. Κατά κάποιο τρόπο, το WiGig θα ανταγωνιστεί το 5G, το οποίο χρησιμοποιεί ραδιοκύματα κατά παρόμοιο τρόπο, για να προσφέρει γρήγορες ταχύτητες σε περιορισμένη απόσταση.

Αλλά όλα αυτά πρόκειται να γίνουν στο μέλλον και τώρα το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι το επερχόμενο Wi-Fi 6. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το router που θα αγοράσετε διαθέτει υποστήριξη γι’ αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS