Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
infosec

You have been hacked! Πως να ανακτήσετε τον παραβιασμένο λογαριασμό σας

Η ιδέα του να σας παραβιάσουν τον λογαριασμό είναι αρκετά αγχωτική και τρομακτική. Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τι...
Read More
Latest Posts

Τα νέα Wi-Fi chips της Qualcomm, παρέχουν ταχύτητες δικτύου 10 Gbps

Wi-FiΗ Qualcomm μόλις ανακοίνωσε μία νέα σειρά chipset Wi-Fi 60GHz – τα QCA64x8 και QCA64x1 που μπορούν να παρέχουν ταχύτητες δικτύου 10 + Gbps.

Φαίνεται ότι θα είναι η αρχή μιας νέας γενιάς υπερ-γρήγορου προτύπου Wi-Fi, που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Ωστόσο, μην περιμένετε ότι θα χρησιμοποιηθούν για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η τρέχουσα τεχνολογία Wi-Fi βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα μίας σημαντικής αναβάθμισης με το Wi-Fi 6. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα δούμε τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, router και άλλες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, να διαθέτουν υποστήριξη Wi-Fi 6.

Αλλά η ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με αυτό. Τα νέα chipsets πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η ασύρματη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε VR headsets. Στην ουσία είναι κάτι σαν ασύρματη σύνδεση που δημιουργήθηκε για έναν αποκλειστικό σκοπό.

Αυτή η τεχνολογία έχει την επίσημη ονομασία 802.11ay, επίσης γνωστή και ως WiGig. Χρησιμοποιεί ένα hardware 60GHz για την παράδοση περισσότερης ταχύτητας επιπρόσθετα με τα 2,4 GHz και 5 GHz radio bands που βρίσκονται στα κοινά Wi-Fi router.

Αλλά η υψηλή ταχύτητα έρχεται με ένα μειονέκτημα – το σήμα δεν μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο όταν ο πομπός και ο δέκτης βρίσκονται μέσα στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα εμπόδιο μεταξύ τους.

Αυτός ο περιορισμός καθιστά ασαφές αν αυτή η τεχνολογία θα είναι επιτυχής, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των παιχνιδιών VR και παρόμοιους σκοπούς. Κατά κάποιο τρόπο, το WiGig θα ανταγωνιστεί το 5G, το οποίο χρησιμοποιεί ραδιοκύματα κατά παρόμοιο τρόπο, για να προσφέρει γρήγορες ταχύτητες σε περιορισμένη απόσταση.

Αλλά όλα αυτά πρόκειται να γίνουν στο μέλλον και τώρα το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι το επερχόμενο Wi-Fi 6. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το router που θα αγοράσετε διαθέτει υποστήριξη γι’ αυτό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *