ΑρχικήsecurityΜεγάλο κενό ασφαλείας σε εφαρμογή αυτόματου πωλητή

Μεγάλο κενό ασφαλείας σε εφαρμογή αυτόματου πωλητή

Ένας hacker κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημα ενός αυτόματου πωλητή που βρισκόταν στο προαύλιο ενός πανεπιστημίου. Ο αυτόματος πωλητής χρησιμοποιούσε την δικιά του εφαρμογή ως τρόπο πληρωμής, πράγμα που ο hacker με επιτυχία παραβίασε.

εφαρμογή

Ο αυτόματος πωλητής είναι της εταιρείας Argenta, μια αρκετά δημοφιλής εταιρείας που παρέχει καφέ στην Ιταλία. Οι αυτόματοι πωλητές της υπάρχουν σε χιλιάδες σημεία  σε όλη την χωρά, και πουλάνε όλων των ειδών τα πράγματα, από αναψυκτικά μέχρι και τσιγάρα. Έχει την δικιά της εφαρμογή για να πληρώνουν οι χρήστες, η οποία κάνει χρήση BLE (Bluetooth Low Energy) και NFC (Near Field Communication) ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν τα smart phones με τον αυτόματο πωλητή.

O Ιταλός Matteo Pisani, έκανε decompile την εφαρμογή και την έκανε debuggable. Αφού την ξανά έκανε compile την εγκατέστησε στο κινητό του και παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας της. Αυτό που παρατήρησε σύντομα, είναι ότι η εφαρμογή χρησιμοποιούσε κάποια βάση δεδομένων, και οι βάσεις δεδομένων πάντα διατηρούν πολύτιμες πληροφορίες.

Ο Pisani εντόπισε την βάση δεδομένων με όνομα argenta.db, την οποία μετέφερε στον υπολογιστή του. Ωστόσο αρχικά δεν είχε πρόσβαση καθώς η βάση ήταν προστατευμένη με κωδικό. Ελέγχοντας πάλι τον κώδικα την εφαρμογής, ανακάλυψε ότι το password για το database ήταν ο μοναδικός IMEI κωδικός της κάθε συσκευής.

Η βάση περιείχε διάφορα tables, αλλά αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του Pisani, ήταν ένα table με το όνομα “UserWallets”. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνουμε ότι σε αυτό το table μπορεί να βρεθεί το υπόλοιπο του κάθε χρήστη. Ο ίδιος δημιούργησε μια δικιά του εφαρμογή για το κινητό, η οποία με λίγα μόλις click αλλάζει το διαθέσιμο υπόλοιπο, το οποίο και τράβηξε video που αποδεικνύει την λειτουργία του.

Ο Pisani επικοινώνησε με την εταιρεία και τους ενημέρωσε για το μεγάλο κενό ασφαλείας που είχε εντοπίσει στην εφαρμογή τους. Έναν μήνα αργότερα δημοσίευσε το video και τον τρόπο με τα βήματα τα οποία ακολούθησε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS