Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
Latest Posts

Έκλεψαν μια βάση δεδομένων της Apollo

Μία τεράστια βάση δεδομένων 200 εκατομμυρίων αρχείων επαφών κλέφθηκε από την Apollo μετά από ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν περιείχαν ονόματα, email, ονόματα εταιρειών και διάφορες άλλες πληροφορίες επικοινωνίας με επιχειρήσεις, όπως αριθμούς τηλεφώνων και τίτλους εργασίας.

Apollo

Η κλεμμένη βάση αρχείων της Apollo δεν περιείχε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών όπως τραπεζικές πληροφορίες, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή κωδικούς πρόσβασης σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι μια βάση δεδομένων μας κυκλοφόρησε δημόσια, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ονόματα, email, ονόματα εταιρειών και άλλα στοιχεία επικοινωνίας των επιχειρήσεων», έλεγε ένα email που στάλθηκε στους πελάτες σχετικά με το περιστατικό ασφάλειας.

«Ορισμένα δεδομένα εισήχθησαν από τον πελάτη χωρίς άδεια», δήλωσε η Apollo χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή τύπο δεδομένων που ανέφεραν σύμφωνα με το email που έλαβε η TechCrunch.

Ο CEO της Apollo, Tim Zheng, δήλωσε στην TechCrunch ότι όλοι οι πελάτες είχαν ενημερωθεί για τους περιορισμούς των data, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση των δεδομένων.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Apollo ενημέρωσε τις αρχές των ΗΠΑ ή της ΕΕ σχετικά με την κλοπή δεδομένων που αντιμετώπισε η εταιρεία, αλλά είναι βέβαιο ότι οι κοινοπραξίες θα επιβάλλουν κυρώσεις σε περίπτωση που η startup δεν είχε ακολουθήσει τους κανονισμούς GDPR κατά γράμμα.

Αν αυτό που λέει η Apollo σχετικά με τη βάση δεδομένων ότι δηλαδή δεν περιέχει τα οικονομικά στοιχεία και τις πληροφορίες κοινωνικής ασφάλισης είναι αλήθεια, το επίπεδο σοβαρότητας αυτής της παραβίασης δεδομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα μεσαίο επίπεδο.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ ‘όψιν τον αριθμό των αρχείων με το οποίο έφυγαν οι επιτιθέμενοι και τον αυξανόμενο κίνδυνο πιθανών επιθέσεων «phishing» τόσο για άτομα όσο και για επιχειρήσεις, το επεισόδιο κλοπής δεδομένων της Apollo ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *