ΑρχικήinetΟι ιδρυτές του Instagram εγκαταλείπουν το Facebook λόγω συγκρούσεων με τον Zuckerberg

Οι ιδρυτές του Instagram εγκαταλείπουν το Facebook λόγω συγκρούσεων με τον Zuckerberg

InstagramΣύμφωνα με μια αναφορά του The New York Times, ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger, οι συνιδρυτές του Instagram, εγκαταλείπουν την εταιρεία. Η έκθεση αναφέρει ότι έχουν ήδη παραιτηθεί και σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η σημαντική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του Instagram.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα εκ των έσω, δήλωσαν ότι οι συνιδρυτές δεν είπαν το λόγο που εγκαταλείπουν την εταιρεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του TechCrunch, ο λόγος πίσω από την αποχώρησή τους είναι η αυξανόμενη ένταση μεταξύ αυτών και του CEO του Facebook. Ενώ οι αρχικοί όροι απόκτησης δήλωναν ότι το Facebook θα επέτρεπε στο Instagram να λειτουργεί ανεξάρτητα, τα πράγματα άλλαξαν στην πορεία.

Δεδομένης της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη του Facebook και των νέων προκλήσεων που αντιμετώπιζε συνεχώς, η ηγεσία της εταιρείας είδε το Instagram ως την επόμενη προφανή διέξοδό της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην πλατφόρμα.

Στο παρελθόν, τα πράγματα μεταξύ του CEO του Facebook Mark Zuckerberg και του Kevin Systrom ήταν εντάξει, αλλά οι συγκρούσεις αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ένα παράδειγμα σύγκρουσης ήταν η κοινή χρήση στο Facebook. Ενώ ο Zuckerberg ήθελε να συνδέσει και τις δύο πλατφόρμες και να αφήσει τους χρήστες του Instagram να μοιραστούν υλικό στο Facebook, ο Kevin ήταν αντίθετος.

Μια παρόμοια σύγκρουση παρατηρήθηκε επίσης όσον αφορά την ώθηση των ειδοποιήσεων Facebook στο Instagram και της ύπαρξης ενός κουμπιού Facebook μέσα στις ρυθμίσεις του Instagram.

Σε επίσημη δήλωση, ο Kevin είπε ότι προγραμματίζουν να πάρουν ένα «ρεπό». Μετά το διάλειμμα, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κάτι νέο. “Έχουμε αυξηθεί κι από 13 άτομα γίναμε πάνω από χίλια με γραφεία σε όλο τον κόσμο, κι όλα αυτά ενώ κατασκευάζουμε προϊόντα που χρησιμοποιούνται και αγαπιούνται από μια κοινότητα χρηστών άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Είμαστε πλέον έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο”, πρόσθεσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS