HomeinetElon Musk donated Tesla shares worth $ 5.7 billion

Elon Musk donated Tesla shares worth $ 5.7 billion

A new report of the SEC αναφέρει ότι τον Νοέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δώρισε μετοχές της εταιρείας, αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Musk δώρισε συνολικά 5.044.000 μετοχές της Tesla μεταξύ 19 και 29 Νοεμβρίου 2021.

See also: Musk shows us what a trip to Mars will be like

Tesla μετοχές

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον παραλήπτη/ες της δωρεάς. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η δωρεά θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με μια συζήτηση που ξεκίνησε στο Twitter μεταξύ του Elon Musk και του David Beasley, υπεύθυνου για το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP).

Τον Νοέμβριο του 2021, ο διευθυντής του WFP, David Beasley, είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι μόνο το 2% της καθαρής περιουσίας του Elon Musk, ή περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές 42 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αυτό έγινε γνωστό στον Musk μέσω Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι θα πουλούσε μετοχές της Tesla “εκείνη τη στιγμή” και θα έκανε δωρεά εάν το WFP μπορούσε να περιγράψει “πώς ακριβώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο“.

Learn more: UN to Musk: plan ready on how $ 6.6 billion will solve the hunger problem

Στις 16 Νοεμβρίου, ο Beasley παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια για την καταπολέμηση του προβλήματος. Αυτό έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν από την πρώτη μεγάλη δωρεά του Elon Musk.

Elon Musk δωρεά

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο Musk δώρισε εκεί τις μετοχές της Tesla.

Το Business Insider μίλησε με εκπρόσωπο του WFP, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο Musk δώρισε τις μετοχές στο WFP, λέγοντας ότι είναι πολιτική του οργανισμού να αφήνει τη γνωστοποίηση στους ίδιους τους χορηγούς.

Ο Elon Musk έχει και μια δική του φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Musk Foundation, η οποία δίνει επιχορηγήσεις για την υποστήριξη διαφόρων σκοπών, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, της εξερεύνησης του διαστήματος, της έρευνας στον κλάδο της παιδιατρικής, της εκπαίδευσης επιστήμης κλπ.

See also: Μusk: Προτεραιότητα της Tesla για φέτος είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021, ο Musk πούλησε επίσης ένα ποσοστό των μετοχών του στην Tesla, μετά από μια δημοσκόπηση στο Twitter στην οποία ρώτησε αν έπρεπε να πουλήσει τη μετοχές του για να πληρώσει φόρο. Εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 227 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: Mashable

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS