ΑρχικήinetΣκάνδαλο «Sexting» σε σχολείο των ΗΠΑ

Σκάνδαλο «Sexting» σε σχολείο των ΗΠΑ

SEXTING_POSTΈνα τεράστιο κύκλωμα sexting εντοπίστηκε σε ένα γυμνάσιο στο Κολοράντο, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 μαθητές, οι οποίοι ανταλλάσσουν και αναρτούν γυμνές τους φωτογραφίες στα social media.

Σύμφωνα με το New York Times, μερικά από τα παιδιά στις φωτογραφίες ήταν μόλις στην ηλικία των 12.

Οι μαθητές, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στην ομάδα ποδοσφαίρου του Canon City High School, θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά, σύμφωνα με αναφορές.

Η σχολική περιφέρεια ανακοίνωσε ότι «ορισμένοι μαθητές μας έχουν εμπλακεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά που περιλαμβάνει την διάθεση και ανταλλαγή φωτογραφιών, που εκθέτουν ιδιωτικά μέρη του σώματός τους ή τα εσώρουχα τους».

Σημειώνοντας ότι σε αυτό το σκάνδαλο είχε εμπλακεί ένας «μεγάλος αριθμός» παικτών της ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου, η υπηρεσία αναφέρει ότι ακυρώνει τον τελευταίο ποδοσφαιρικό αγώνα της σεζόν.

Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό στην περιφέρεια από ανώνυμες πηγές και αναφορές μαθητών. Όπως αναφέρει η υπηρεσία, η λήψη μιας φωτογραφίας που δείχνει τον εαυτό τους γυμνό και η αποστολή της σε άλλο πρόσωπο θεωρείται κακούργημα.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος λαμβάνει μια τέτοια φωτογραφία και την στέλνει σε άλλο πρόσωπο, ή την διατηρεί με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα συζητούν για το αν θα υποβάλουν κατηγορίες για παιδική πορνογραφία, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών κακουργήματος. Οι μαθητές κυκλοφόρησαν μέχρι 400 άσεμνες φωτογραφίες, πρόσθεσε.

Η αστυνομία επίσης, ερευνά για τυχόν συμμετοχή ενηλίκων, δήλωσε η σχολική περιφέρεια.

“Αυτό συνεχίζεται για χρόνια”,  είπε ένας μαθητής του Canon City στο KRDO13, ένα θυγατρικό τηλεοπτικό κανάλι του ABC. Ο μαθητής δήλωσε πως κάποιοι συμμαθητές του, ειδικά τα κορίτσια, δέχθηκε πιέσεις για να τραβήξουν φωτογραφίες του εαυτού τους.

Η διοίκηση του σχολείου προέβη σε συνέλευση την Πέμπτη για να προειδοποιήσει τους γονείς και να εξηγήσει την τεχνολογία που επιτρέπει στα παιδιά τους να κρύψουν τις φωτογραφίες.

Ο σερίφης του Canon City, Paul Schultz είπε ότι το πρόβλημα εκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. «Με τις νέες τεχνολογίες, αυτό συμβαίνει παντού», είπε. «Θα πρέπει οι γονείς να ανησυχούν; Απολύτως».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS