ΑρχικήinetΤα Αυστριακά ISP αναγκάζονται να μπλοκάρουν το Pirate Bay, το Movie4K και...

Τα Αυστριακά ISP αναγκάζονται να μπλοκάρουν το Pirate Bay, το Movie4K και το Kinox

Google-Downranks-The-Pirate-Bay-Site-Appears-Lower-In-Search-Results-429197-2Τα Αυστριακά ISP δέχθηκαν εντολή να μπλοκάρουν το Pirate Bay και το Movie4K, δύο από τα πιο δημοφιλή sites στον κόσμο.

Μετά από αίτημα που υπέβαλε η VAP, μια ομάδα αντι-πειρατείας που υποστηρίζεται από τα studio του Hollywood, τα δικαστήρια αποφάσισαν να ζητήσουν από τους παρόχους υπηρεσιών να σταματήσουν να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα sites.

Η ιστορία πηγαίνει περαιτέρω, όπως επισημαίνει το TorrentFreak, το 2011, όταν το παράνομο siteαπό τη Γερμανία Kino.to τέθηκε offline. Ο πάροχος Internet UPC αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα και να αποκλείσει την τοποθεσία τότε, λέγοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για ένα site που δεν είχε καμία σχέση μαζί του.

Επιπλέον, δεν υπήρχε απόφαση του δικαστηρίου για να δείξει ότι οι πελάτες της UPC είχαν πρόσβαση στο site.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας ζήτησε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να αποφασίσει εάν ή όχι ένας ISP θα μπορούσε να υποχρεωθεί να μπλοκάρει αυτό το site. Ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί μια ειδική σχέση μεταξύ του προσώπου που παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και του ενδιάμεσου εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί η διαταγή, το Δικαστήριο δήλωσε ότι η απόδειξη της νομιμότητας δεν ήταν αναγκαία, δεδομένου ότι υπάρχει ο νόμος για την πρόληψη της παράβασης.

Βασίζοντας την απόφασή τους σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου από τον Μάρτιο, τα αυστριακά δικαστήρια διέταξαν τους ISP να μπλοκάρουν το ThePirateBay.se, το Movie4k.to και το Kinox.to εντός τριών ημερών.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτές είναι οι μόνες ιστοσελίδες που επηρεάζονται. Οι Αυστριακοί χρήστες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κανένα ζήτημα με τον αποκλεισμό, δεδομένου ότι υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες που διαθέτουν διακομιστές μεσολάβησης, καθώς και εργαλεία VPN.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS