ΑρχικήsecurityΤα νέα λειτουργικά της Apple υποκρύπτουν κινδύνους για την ασφάλεια των επιχειρήσεων,...

Τα νέα λειτουργικά της Apple υποκρύπτουν κινδύνους για την ασφάλεια των επιχειρήσεων, ισχυρίζονται ερευνητές

060614-apple-mystery-100310670-primary.idge

H πορεία της Apple προς την απρόσκοπτη διασύνδεση μεταξύ των συσκευών Mac, iPhone και iPad ανησυχεί ορισμένους εμπειρογνώμονες ασφάλειας, που ισχυρίζονται ότι θα είναι πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να αποτρέπουν τη διαρροή δεδομένων από τις συσκευές.

Τη Δευτέρα, η Apple παρουσίασε το Handoff, ένα νέο χαρακτηριστικό των επερχόμενων λειτουργικών iOS 8 και Mac OS X Yosemite, που θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν κάποια εργασία σε οποιαδήποτε συσκευή Mac, iPhone ή iPad, και να την ολοκληρώνουν σε κάποια άλλη. Για παράδειγμα, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ξεκίνησε να συντάσσεται σε έναν υπολογιστή Mac, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αργότερα σε ένα iPad.

Η τεχνολογία αυτή θα εφαρμοστεί σε πολλά appsτης Apple, όπως Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Maps, Calendar και Contacts. Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώνουν τη λειτουργικότητα και στις δικές τους εφαρμογές.

Και ενώ ο χαρακτηριστικό αυτό είναι πολύ χρήσιμο καθώς διευκολύνει τη μετάβαση από τη μια συσκευή Αpple στην αλλή, ο ερευνητής ασφάλειας της FortiGuard Labs Fortinet, Richard Henderson, αναφέρει ότι υποκρύπτει κινδύνους ασφάλειας για τις επιχειρήσεις, και ότι εταιρείες που ακολουθoύν πολιτικές BYOS ( bring-your-own-device) θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου.

“Πρέπει να υπάρξει επαρκής προστασία για την πρόληψη της διαρροής δεδομένων”, δήλωσε ο Henderson.

Αν η Apple σκοπεύει να είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις, τότε θα πρέπει να επιτρέψει στο προσωπικό IT των εταιρειών να απενεργοποιεί τις συγκεκριμένες δυνατότητες, όταν τα νέα λειτουργικά συστήματα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο.

“Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να έχετε μια πολύ, πολύ σοβαρή συζήτηση για το αν θέλετε να επιτρέπετε iOS συσκευές στο δίκτυό σας”, επισήμανε ο Henderson. “Η δυνατότητα των ανθρώπων να διαρρεύσουν στοιχεία που δεν ανήκουν σε αυτούς, συνυπάρχει με αυτές τις νέες τεχνολογίες.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS